Administrație

Proiecte importante pentru comuna Lovrin. În ce stadiu sunt

Marius Graur -primar Lovrin
Adora Beauty

Două proiecte mari, foarte importante pentru comuna Lovrin, vor fi finanțate prin intermediul programului Anghel Saligny.

„Pe Anghel Saligny am depus două proiecte mari, unul de asfaltare a străzilor din cartierele noi care nu au fost prinse pe PNDL 2 și la fel au fost cumulate cu proiectul cu trotuarele. Al doilea proiect vizează extinderea canalizării, pentru că noi canalizarea o avem cu Aquatim, dar nu a cuprins toate străzile din localitate. Acum trebuie să preluăm noi toate străzile care nu au fost prinse. Deci, cam 35% din străzile din localitate, a trebuit să facem noi proiectul separat și să îl punem pe Anghel Saligny”, ne-a spus primarul comunei Lovrin, Marius Graur.

Edilul speră să modernizeze piața din localitate cu bani de la CNI.

„Avem pe CNI câteva proiecte de modernizare a pieței. Sperăm să își dea mâna guvernanții, să mai lase orgoliile și să pornim la treabă. Am pierdut un an degeaba. Tot am făcut la documentații și nu se vede nimic în teren. Proiectul e depus la CNI”, ne-a declarat primarul Marius Graur.

Edilul ne-a mai spus că sunt în desfășurare și alte proiecte importante pentru comunitate.

„Sper că până la sfârșitul anului, la proiectul de încălzire cu apă geotermală, să semnăm contractul de finanțare, deci folosirea agentului termic la încălzirea locuințelor. Asta e foarte important. Mai sunt localități de la noi care au scris proiecte, dar pentru  încălzirea instituțiilor. Pe noi nu ne interesează atât de mult încălzirea instituțiilor, cât încălzirea populației. Pentru că încălzirea cu lemne și combustibil solid o să se termine și atunci să găsim o alternativă și energia de care dispunem noi apele geotermale ar fi cel mai bun mijloc de a încălzi locuințele cu transformarea apei normale în geotermală. E un proiect pe fonduri europene, e depus din 2019 și sperăm că se închide anul asta cu semnarea contractului de finanțare. Pentru că proiectul a fost evaluat la Ministerul Fondurilor Europene și îndeplinește condițiile de eligibilitate”, ne-a spus Marius Graur.

Primarul comunei Lovrin a mai precizat că un alt mare proiect la care lucrează de mulți ani este Centrul de Recuperare Medicală.

„Acest obiectiv pentru Lovrin ar însemna foarte mult, ar ridica gradul comunei. Centrul de Recuperare Medicală se face nu numai pentru localitățile din jur, el este un centru zonal de sud-vest. Sper să fie de o capacitate mare și să întregească obiectivele pe care le avem în comună, ținând cont că suntem localitate de interes județean turistic vorbim. Și vrem să introducem Lovrinul de interes național. Știm că dacă obținem această titulatură avem șanse foarte mari să derulăm alte proiecte pentru că punctajul e mai mare în cazul localităților de acest gen. Localitatea o să fie mult mai cunoscută în țară. Concret, studiul de fezabilitate a fost finanțat, s-a terminat licitația, oamenii lucrează, proiectanții au fost deja în teren, s-au făcut studiile geo. Până în decembrie trebuie să fie studiul fezabilitate predat și anul viitor sperăm să fie finanțat și să se facă proiectul tehnic și execuția la pachet. Iar într-un an jumate să fie construcția gata”, a declarat primarul comunei Lovrin, Marius Graur.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*