Eveniment

Percheziții, în Timiș, după o pagubă de 50.000 de euro adusă unei firme de curierat

Percheziții, în Timiș, după o pagubă de 50.000 de euro adusă unei firme de curierat

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au efectuat, azi, 4 percheziții domiciliare, în județele Timiș și Vrancea, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, la persoane bănuite de fraudă informatică.

Din cercetări a reieșit că, o parte dintre persoanele bănuite, uzând de calitatea lor de angajați în cadrul unei societăți comerciale specializată în livrarea de colete, împreună cu alte persoane, ar fi creat o rețea, prin manipularea sistemului informatic de comenzi, reușind sa rămână în posesia bunurilor comandate.

În fapt, coletele ar fi fost deschise, bunurile sustrase, iar în locul lor ar fi fost expediate diverse alte produse.

Astfel, în perioada noiembrie – decembrie 2019, ar fi fost comandate 87 de colete, dintre care 86 returnate, prejudiciul fiind de aproximativ 50.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, mai multe telefoane mobile și stick-uri de memorie.

Doi bărbați au fost conduși la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, în baza mandatelor de aducere, urmând să fie aduse pentru audieri alte două persoane din județul Vrancea.

La acțiune au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Foto: arhivă


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*