Cultură

Timișoara și-a ales Echipa Curatorială pentru 2023

Timișoara și-a ales Echipa Curatorială pentru 2023

Dintre cei 70 de candidați care au aplicat la apelul lansat de Centrul de Proiecte Timișoara, au fost aleși cei 7 curatori și experți care vor fi responsabili, din partea Primăriei Municipiului Timișoara, de coerența artistică și coordonarea strategică a programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

Finaliștii sunt: Cosmina Goagea (Spania/România) – curatoarea Teritoriului „Locuri”, Corina Oprea (Suedia/România) – curatoarea Teritoriului „Oameni”, Matevž Čelik (Slovenia) – curatorul Teritoriului „Conexiuni”, Teodora Borgoff (România) – expertă educație și mediere culturală, Corina Bucea (România) – expertă educație și mediere culturală, Silviu Scrob (România) – expert în managementul producției culturale și Oana Boca-Stănescu (România) – expertă strategii de comunicare și marketing. Citiți pe site-ul Centrului de Proiecte Timișoara (beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/tm2023-ro) prezentările celor 7 membri ai Echipei Curatoriale Timișoara 2023.

Cei 7 curatori și experți s-au remarcat prin capacitatea lor de concepere și implementare de  proiecte de mare anvergură, aceștia cunoscând strategiile culturale și scena artistică locală. Implicarea în rețele naționale și internaționale a unei bune părți a echipei va putea asigura un impact internațional.

Selecția membrilor Echipei Curatoriale Timișoara 2023 a fost făcută de o comisie formată din experți independenți: Adriana Babeți, Ștefan Ghenciulescu, Ovidiu Hrin, Constantin Petcou și Raluca Voinea.

„Ne exprimăm încrederea că această echipă va reuși nu doar să readucă Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii în prim-plan ca unul dintre evenimentele culturale majore din România în următorii doi ani, dar și să construiască un proiect cu impact pe termen lung, un proiect care să repună în mișcare energia civică și creativă a tuturor cetățenilor și a locurilor în care aceștia trăiesc”, transmit membrii comisiei de selecție.

Procesul de selectare a celor 70 de candidați a parcurs două etape. Etapa de preselecție a constat în evaluarea aplica, în urma căreia 19 candidați au fost intervievați individual de către comisie.

„Suntem extrem de onorați de cele 70 de aplicații primite la apelul de candidaturi lansat de Centrul de Proiecte, toate impresionante prin dedicarea și anvergura experienței candidaților și suntem cu atât mai încântați de cei 7 finaliști selectați de comisie. Le dorim mult succes celor 7 curatori și experți, în care avem mare încredere”, a declarat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte Timișoara.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este un serviciu public de interes local al Municipiului Timișoara, cu personalitate juridică, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Este finanțat din subvenții de la bugetul local al Municipiului Timișoara și venituri proprii, precum și din sponsorizări sau donații, în condițiile legii. Acesta finanțează proiecte în cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*