Administrație

Primarul Timișoarei: Voi propune Consiliului Local o rectificare de buget prin care suplimentăm bugetul pentru termoficare cu încă 8,26 milioane lei

Primarul Timișoarei: Voi propune Consiliului Local o rectificare de buget prin care suplimentăm bugetul pentru termoficare cu încă 8,26 milioane lei
Adora Beauty

Dominic Fritz, primarul Timișoarei a anunțat în această seară că a reușit extinderea termenului de sistare a gazului către Colterm până marți.

În plus, edilul va propune consilierilor locali să voteze o rectificare de buget prin care să suplimenteze bugetul pentru termoficare cu încă 8,26 milioane lei.

“Negocierile dificile pentru un nou contract de gaz pentru Colterm sunt încă în curs și am reușit să obținem extinderea termenului de sistare până mâine.

Situația este în continuare complexă pentru că se cer garanții și plăți în avans iar sumele sunt enorm de mari. În acest context, majorarea tarifului este unul dintre elementele cruciale pentru a clădi încrederea furnizorilor în viabilitatea financiară Colterm și sunt în discuții cu toate partidele politice din Consiliul Local despre această nevoie.

Voi propune Consiliului Local mâine și o rectificare de buget prin care suplimentăm bugetul pentru termoficare cu încă 8,26 milioane lei.
În același timp, cu ajutorul colegilor mei din USR, s-a urgentat în Camera Deputaților proiectul de lege pentru scheme de compensare pentru consumul electrică și gaze naturale. Soluția ca să trecem prin iarnă poate să vină doar din aceste trei surse – tariful pentru abonați, bugetul local și bugetul de stat”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*