Social

Direcția de Asistență Socială a livrat la domiciliu peste 60 echipamente de oxigen pentru cei cu Covid

Direcția de Asistență Socială a livrat la domiciliu peste 60 echipamente de oxigen pentru cei cu Covid

Prin Proiectul Oxigen pentru Timișoara au fost solicitate si livrate la domiciliu, zilele trecute, 61 echipamente de oxigen dintr-un total de 163 apeluri primite.

Proiectul este operațional prin intermediul call centerului 0356 981 al Direcției de Asistență Sociala.
Vă reamintim că incepând cu data de 14 decembrie 2020 DAS TM a pus la dispoziția timișorenilor numărul de telefon 0356 981 care are o permanență 24 / 24 ore si deservește Proiectul Oxigen pentru Timișoara inițiat de Primăria Municipiului Timișoara prin Fundația Oxigen Timișoara.

DASTM asigură în cadrul acestui Proiect dispeceratul acestui serviciu, distribuirea concentratoarelor către pacienții inserați pe platformă de către medicul de familie (sau medicul specialist) care au nevoie de concentratoare și / sau pulsoximetre.

Echipele constituite la nivelul DASTM livrează concentratoarele la domiciliul pacientului cu COVID-19 înscris pe platformă, asigură instruirea acestuia și aparținătorilor pentru instalare și folosire. De asemenea, o echipă DASTM ridică concentratoarele de la domiciliu persoanei în momentul în care acesta nu mai are nevoie și îl predă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Victor Babeș în vederea nebulizării. După nebulizare concentratoarele nebulizate se predau către Fundația FITT pentru completare kit.

De la operaționalizarea proiectului au fost distribuite peste 1300 de concentratoare si pulsoximetre, bolnavilor de COVID-19 din Timișoara si judet.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*