Administrație

Dominic Fritz le cere lui Cosmin Șandru și Nicolae Bitea să demisioneze

Dominic Fritz le cere lui Cosmin Șandru și Nicolae Bitea să demisioneze
Adora Beauty

Dominic Fritz le-a cerut, joi, lui Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș și Nicolae Bitea, directorul STPT,  demisiile de onoare din Parlament și de la conducerea companiei timișorene de transport public.

Au apărut informații că DNA a început urmărirea penală împotriva celor doi politicieni locali, membri ai PNL, care au fost înregistrați oferind funcții în deconcentratele din Timișoara și Timiș contra voturi împotriva moțiunii de cenzură.

„Îi cer lui Alin Nica să spună public dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi, in condițiile în care a cerut personal și public menținerea domnului Bitea în funcția de director al STPT, iar soția domnului Șandru este consiliera personală a domniei sale.

Este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică din cauza acțiunilor în care sunt implicați cei doi membri ai PNL. Dar realitatea este că, în spatele ușilor închise, așa au funcționat administrațiile orașului în ultimii 30 de ani, pe baza acestui tip de tranzacționalism pe care am început să-l stârpim în Primăria Timișoara.

Cer PNL Timiș  să se delimiteze clar și public  de astfel de practici și să nu atragă asupra Timișoarei această nedorită reputație, că aici se vând funcții și voturi. Autosuspendarea dlui Șandru este insuficientă, este necesară o asumare politică.

Am cerut Consiliului de Administrație STPT să verifice dacă au fost tranzacționate posturi în societatea timișoreană de transport.

Nici primarul și nici consiliul de administrație nu au dreptul, potrivit legilor României, să demită un director de companie publică locală pentru activități care nu au legătură cu compania. De aceea este necesară o verificare în cadrul STPT pentru a afla dacă, în această companie publică locală, s-au oferit poziții contra altor beneficii politice”, a transmis Dominic Fritz.

Cosmin Șandru a transmis că: „Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nici o declarație pe marginea acesteia până la finalizare”.

Nicolae Bitea, membru BPJ PNL Timiș, a anunțat că se autosuspendă din PNL, până la finalizarea anchetei.

De asemenea, nu va face declarații având în vedere că este o anchetă în curs.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*