Eveniment

Intervențiile pompierilor timișeni în luna septembrie. Angajații ISU au avut aproape 3.000 de solicitări

Intervențiile pompierilor timișeni în luna septembrie. Angajații ISU au avut aproape 3.000 de solicitări

În luna septembrie, pompierii militari timișeni au răspuns la 2.930 de intervenții și misiuni specifice, însumând o medie de aproximativ 100 de intervenții pe zi.

Din totalul intervențiilor, 2.039 de solicitări au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical de urgență, echipajele SMURD având o medie de 68 de intervenții pe zi. Paramedicii militari au acordat primul ajutor unui număr de 2004 de persoane, dintre care 117 de copii. Cele mai multe solicitări au fost pe partea de afecțiuni diverse medicale (chirurgicale, medicale, neurologice, oftalmologice), cu 981 de solicitări, urmate de solicitările pe partea de traumatisme – 460 de cazuri, intoxicații – 137 de solicitări, afecțiuni cardiace – 133 de solicitări, epidemii (COVID 19) – 105 solicitări și 223 de solicitări pentru alte afecțiuni.

În ceea ce privește intervențiile pentru stingerea incendiilor, în luna septembrie pompierii au fost solicitați pentru stingerea unui număr de 44 de incendii cu pagube și 65 de incendii de vegetație uscată. Principala cauză a incendiilor din luna septembrie a fost flacără și jar sau scânteie cu un număr de 75 de incendii, pe locul doi situându-se incendiile provocate de cauze de natură electrică (arc sau scânteie electrică, efect termic al curentului electric și scurtcircuit electric) – 23 de cazuri.

Echipajele de pompieri au asigurat măsuri specifice și au acordat primul ajutor medical la un număr de 104 accidente rutiere și feroviare, dintre care 4 accidente rutiere/feroviare cu victim încarcerate.

Pe lângă intervențiile în situații de urgență, pompierii au desfășurat 449 de misiuni specifice contextului actual creat de pandemia de coronavirus și anume misiuni de informare preventivă, controale privind respectarea măsurilor de prevenire COVID 19 și transport persoane pozitive COVID 19.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*