Politic

Abordarea „Școli Deschise”, pentru siguranță și educație reală. În școli, elevii sunt protejați și desfășoară ore de calitate, indiferent de incidență

Abordarea „Școli Deschise”, pentru siguranță și educație reală. În școli, elevii sunt protejați și desfășoară ore de calitate, indiferent de incidență

Școlile nu s-au închis nici în vremuri de război. Este un adevăr pe care trebuie să-l luăm în considerare, să îl instituim ca un principiu fundamental de organizare a reacției sistemului de învățământ față de această pandemie și să-l protejăm prin procedurile cele mai adecvate”, arată deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

„Studiile și evaluările de pedagogie și medicină pediatrică arată că un copil aflat în școala primară sau gimnazială angrenează în jurul lui 19 persoane, un cerc social mare, din toate grupurile formale sau informale în care se află copilul, alături de familia extinsă sau cunoscuți. În acest context, sistarea activităților la clasă nu rezolvă protecția copiilor față de interacțiunile cu risc potențial epidemiologic, pentru că expunerea copiilor se întinde mult dincolo de spațiul școlar”, arată liberalul Marilen Gabriel Pirtea.

„Prin urmare, având în vedere acest context, al numărului mare de interacțiuni în care se află copiii, menținerea lor în cadrul școlilor, cu testare non-invazivă și respectarea regulilor de protecție, asigură o monitorizare mai bună a stării lor de sănătate și un dignostic mult mai precoce al eventualelor simptome de infectare”, adaugă deputatul liberal.

„Abordarea „Școli Deschise” este opțiunea net avantajoasă și pentru că studiile medicale asupra modului în care evoluează boala cauzată de SARS-Cov2 la copii nu sunt încă avansate, iar măsura de menținere în stare de activitate a școlilor poate permite urmărirea mai precisă a evoluției copiilor cu simptome de Covid-19. Este o concluzie care se adaugă argumentelor anterioare, care împreună demonstrează că elevii sunt mai protejați în școli și beneficiază de educație de calitate, menținute deschise indiferent de incidență”, conchide liberalul Marilen Gabriel Pirtea.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*