Administrație

Primarul Fritz prezintă lista cu lucrările din școlile și grădinițele Timișoarei

Primarul Fritz prezintă lista cu lucrările din școlile și grădinițele Timișoarei

Zeci de mii de elevi și profesori din Timișoara au revenit azi la școală. Primarul Dominic Fritz s-a întâlnit cu câțiva dintre ei la Școala Generală nr. 6, unde a fost invitat.

„Înțeleg frustrarea părinților că multe școli arată cum nu trebuie în secolul 21 și știu că aproape toate din cele peste 300 de corpuri de clădiri au nevoie de investiții și reparații. Le-am început. Alte informații apărute în spațiul public sunt dezinformări”, a susținut Dominic Fritz.

În perioada ianuarie-septembrie 2021, Primăria Timișoara a plătit din bugetul local 28,8 milioane de lei pentru investiții în școli, iar valoarea reparațiilor efectuate în acest an se ridică la aproape 4 milioane de lei.

Printre lucrările finalizate, care vor fi recepționate în această toamnă se numără:

Reabilitarea termică a fațadei Grădiniței PP27

Reabilitarea termică a fațadei Școlii Generale nr. 2

Reabilitare termică termică a fațadei Școlii Generale nr. 24

Reabilitarea fațadei Colegiului I.C. Brătianu, Piața Huniade

Mai sunt lucrări de investiții și la Școala Generală nr. 25, la internatul Liceului Henri Coandă, construcția unui nou campus școlar al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, în zona Oituz, reabilitarea fațadei aceluiași liceu din zona Piața Unirii și reabilitarea clădirii de pe Regele Carol.

„Avem în acest moment șantiere la sala de sport de la Liceul Tehnologic Auto, la acoperișul și interiorul cantinei la Colegiul Tehnic Henri Coandă.

Asfaltăm curțile și aleile la: Liceul Tehnologic Azur, Liceul de Arte, Liceul Tehnologic Auto, Liceul de Artă Ion Vidu, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Școlile Generale 6 și 16 și la Grădinițele PP11, PP28, PP32, PP45, PP53.

Am remediat în această vară și problemele cu conductele de alimentare cu apă rece și încălzire la Liceul Azur și se repară gardul la terenul de sport de la Școala Generală 16.

Pe fonduri europene a început construcția unei noi creșe în zona I. I. de la Brad, reabilităm clădirea Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu, extindem Grădinița PP33 și multe alte proiecte.

Doar prin dialog și deschidere vom rezolva cele mai mari probleme ale sistemului educațional timișorean”, a transmis edilul-șef al orașului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*