Social

Peste 500 de timișoreni au ieșit cu bicicletele într-o acțiune simultană în zece țări din Europa

Peste 500 de timișoreni au ieșit cu bicicletele într-o acțiune simultană în zece țări din Europa

Sub sloganul Lasă Butoniada, vino la Pedaliada!, peste 500 de timișoreni au ieșit cu bicicletele la o cursă populară cu plecarea de la Muzeul Bănățean și sosirea la Grădina Zoologică.

Participanții au transmis îndemn la mișcarea în aer liber. Lor li s-au alăturat alte câteva sute de oameni din mai multe localități din țară (București, Craiova, Hunedoara, Oradea și Sibiu), care au participat în weekend la Pedaliada. Acțiunea Pedaliada face parte din Proiectul WoW Europe, inițiat de Asociația Junior Sport din România și s-a desfășurat simultan în Bulgaria, Italia,Letonia, Lituania, Portugalia, Republica Macedonia de Nord, Spania, Slovenia și Turcia.  

Participanții timișoreni au fost tineri de toate vârstele, de la copii de patru ani la pensionari, cei mulți dintre ei aflați la prima experiență de acest gen. Au fost doua tipuri de curse, una de 20 de kilometri, pentru adulți, și alta de 8 kilometri, pentru copii.

Evenimentul din Timișoara a fost organizat în parteneriat cu clubul de ciclism SC Velocitas, condus de Ovidiu Dănciuț și LPS Banatul Timișoara. Printre participanți s-au aflat Alexandru Proteasa (vicepreședinte Consiliul Județean Timiș), Ruxandra Adam și Delia Barbu (Consiliului Județean Timiș, Dep. turism), Cosmin Tabără (viceprimar Timișoara), Cosmin Șandru (deputat PNL), Flavius Cioca (director DSP Timiș), Constantin Osain (Inspector Școlar, Inspectoratul Școlar Județean Timiș), Adrian Tal (CSU Politehnica Timișoara), precum și marii sportivi și antrenori Karina Tal (campioană națională la scrimă, ACS Floreta Timișoara), Nicoleta Mariana Husar (antrenor tenis de masă, ACS Dumbrăvița), Alina Cioriciu Alina (antrenoarele secției de handbal și toți sportivii acestei secții de la CS Moșnița Nouă, Francois Vulliet (antrenor triatlon, CS Ride Competition, care a venit cu 38 de mici sportivi), profesori de educație fizică și sport din județul Timiș și foarte mulți oameni care au venit pentru prima oară la o astfel de acțiune.

Sunt impresionată de entuziasmul de care au dat dovadă participanții la Pedaliada din România și din țările partenere ale proiectul nostru, WoW Europe. Este însăși identitatea vieții alese să fie trăită în respect de sine și de ceilalți. Pentru două ore toată lumea copii, părinți, bunici, frați, surori, verișori, vecini, profesori, antrenori, sportivi de performanță, chiar și politicieni, au lăsat telefoanele mobile, tabletele calculatoarele și s-au bucurat de pedalat. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în această acțiune și s-au implicat atât de mult pentru ca totul să fie la superlativ, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, coordonatorul Proiectului european WoW Europe.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*