Administrație

Licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Podului Solventul a fost adjudecată

Licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Podului Solventul a fost adjudecată

Licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Podului Solventul a fost adjudecată.

Cel mai mare pod al orașului din ultimii 30 de ani intră în linie dreaptă. Proiectul include și drumul ce leagă strada Gării, Bogdăneștilor și Bulevardul Dâmbovița.

„Săptămâna viitoare, în situația în care nu există contestații, vom semna contractul pentru proiectare cu firma care a câștigat licitația. Procedura a fost supervizată de ANAP și a îndeplinit toate criteriile.

După semnarea contractului și emiterea ordinului de începere, proiectantul va avea la dispoziție 7 luni să finalizeze proiectul. El va livra studiul de fezabilitate (ce include studii topografice și de trafic), va obține autorizația de construire și în final ne va preda și proiectul tehnic de execuție. Asta înseamnă că la începutul anului viitor vom avea un plan complet și vom putea lansa licitația pentru lucrări.

Suntem în dialog cu dezvoltatorul imobiliar de pe terenul fostei uzine pentru dezafectarea porțiunii necesare lucrărilor la drum. Anul viitor, imediat ce vom avea constructor, vrem să începem execuția”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Câteva detalii despre viitorul pod și drum:

📍patru benzi pe carosabil

📍linie dublă de tramvai

📍piste de bicicletă

📍trotuare pentru pietoni

Valoarea contractului e de aproximativ 1,1 mil lei și fiindcă acest proiectul are contract de asistență tehnică prin POAT (un program de fonduri europene), suma este rambursabilă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*