Social

Polițiștii locali continuă verificările privind gestionarea deșeurilor rezultate din construcții

Polițiștii locali continuă verificările privind gestionarea deșeurilor rezultate din construcții

Polițiștii locali au continuat în ultima perioada acțiunile de verificare a zonelor unde se desfășoară șantiere în oraș. Astfel, s-a constatat că unii constructori continuă să încalce grav legislația în domeniu, motiv pentru care au aplicat sancțiuni pe măsură.

Anul acesta au fost aplicate 59 de sancțiuni la șantierele care nu au respectat legislația privind gestionarea deseurilor. Spre exemplu, ca urmare a verificărilor efectuate în ultima perioadă au fost aplicate 7 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor HCL 189/2020 și alte 2 amenzi în baza Legii 211/2011. Un caz mai aparte a fost constatat de polițiștii locali pe str Calea Dorobanților unde o societate comercială a primit o amenda în valoare de 30.000 lei pentru mizeria de pe șantierul pe care îl gestiona.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția ca atât persoanele juridice, dar și persoanele fizice să se informeze și să ia toate măsurile legale privind gestionarea deșeurilor din construcții, astfel evitând aplicarea de sancțiuni contravenționale, mai ales că aceste verificări rămân în atenția polițiștilor locali.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*