Sănătate

Peste 60% dintre angajaţii spitalelor publice sunt vaccinaţi sau au trecut prin boală

Peste 60% dintre angajaţii spitalelor publice sunt vaccinaţi sau au trecut prin boală

Federaţia Sanitas din România transmite luni dimineață că a realizat prima evaluare reală a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul personalului medical.

Peste 60% dintre angajații din spitalele publice din România sunt vaccinași sau au trecut prin boală.

Potrivit Federaţiei Sanitas din România, 60,14% dintre angajaţii în Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

Tot în această valoare procentuală a fost inclusă şi categoria celor care au contraindicaţii medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secţiune este foarte mic (sub 0,01%).

„Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât şi pentru personalul TESA şi administrativ”, spun cei de la Sanitas.

Potrivit sursei citate, 39,86% dintre cei angajaţi în spitalele publice au decis să amâne, cel puţin deocamdată, vaccinarea.

„Evaluarea este realizată de Federaţia Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eşantionul reprezentativ cuprinde atât instituţiile aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, cât şi pe cele care funcţionează în reţele de instituţii publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere şi autorităţi publice centrale (Transporturi, Justiţie, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Judeţene de Ambulanţă şi Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară”, arată Sanitas.

Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021.

Sursa: alephnews.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*