Eveniment

Doi indieni, depistaţi la frontiera cu Serbia

Doi indieni, depistaţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat, în zona de competenţă, doi cetăţeni din India care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Marți, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, pe direcția localității de frontieră Teremia Mare, județul Timiș, două persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au condus cele două persoane la sediul instituției pentru cercetări, stabilind astfel faptul că sunt doi cetăţeni indieni, în vârstă de 18, respectiv 19 ani. Tinerii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, pe la frontiera verde, deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul unui echipaj din cadrul Agenției Frontex, aflat în misiune în țara noastră în cadrul operațiunii Flexible Operational Acivities Land 2021.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere fraduduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*