Internațional

Vrei să călătorești în Grecia? Iată ultimele avertizări emise de autorități!

Vrei să călătorești în Grecia? Iată ultimele avertizări emise de autorități!
Adora Beauty

Dacă vrei să călătorești în Grecia, în perioada următoare, trebuie să ai în vedere ultimele avertizări ale autorităților. Valul puternic de căldură a intensificat riscul aparițiilor incendiilor. În acest sens, autoritățile recomandă ca avertizările periodice să fie cunoscute de toată lumea.

Un val de căldură afectează şi cea mai mare parte a Greciei. Temperaturile depăşesc în multe locuri 40 de grade Celsius. Turiştilor aflaţi acolo li se recomandă să urmărească şi avertizările autorităţilor legate de incendii. Căldura mare a deschis o serie de focare de incendiu, comunică RRA, citat de Rador.

Valul de căldură a afectat cea mai mare parte a teritoriului elen şi s-au înregistrat temperaturi la 40 de grade în Grecia Centrală, în timp ce insulele din Marea Ionică, în vestul ţării, dar şi cele din estul Mării Egee şi insulele Dodecanezului, temperaturile vor atinge 38 de grade în timpul zilei.

Potrivit meteorologilor, canicula va culmina până luni, 2 august, şi de aceea se recomandă cetăţenilor să ia toate măsurile de protecţie, să evite deplasările inutile şi expunerea la soare în orele de vârf şi să consume lichide, fără alcool sau cafeină.

Vrei să călătorești în Grecia? Atenție la avertizări!

În plus, se recomandă românilor aflaţi în vacanţă în Grecia să dea atenţie avertizărilor Secretariatului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă emise pe numărul de telefon 112 privind riscul de incendii care se află la nivel de alertă de gradul IV sau V în anumite zone din Grecia Centrală, în vestul ţării şi în Peloponez, unde deja există focare active, iar pompierii operează de ieri în judeţul Ahaia, cu mijloace terestre şi aeriene pentru a stinge focare care s-au întins pe mai mulţi kilometri, arzând suprafeţe mari de pădure şi vegetaţie, iar locuitorii au fost evacuaţi din motive preventive.

Sursa: doctorulzilei.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*