Administrație

Viceprimarul Lațcău: Chiș Culiță a ajuns, prin funcția pe care a ocupat-o, un personaj toxic pentru Timișoara

Viceprimarul Lațcău: Chiș Culiță a ajuns, prin funcția pe care a ocupat-o, un personaj toxic pentru Timișoara
Adora Beauty

Scandalul dintre viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău și Culiță Chiș, șeful Direcției Tehnice din cadrul PMT, continuă.
Acesta susține că pentru a evita un război care să afecteze direcția tehnică, i-a “propus lui Culiță Chiș să facă un pas în spate”.

De această dată Culiță Chiș îl acuză pe viceprimarul Ruben Lațcău de șantaj pentru a renunța la postul pe care îl deține.
De cealaltă parte, Lațcău răspunde ironic, susținând că “Eu unul nu am nici o emoție cu aceste înregistrări. Doar că ar trebui să-mi exersez dicția”.

“De când am ajuns în administrație am ajuns să îl înțeleg mult mai bine pe domnul Robu, problemele cu care s-a confruntat, oamenii cu care a lucrat și mai ales modul de învăluire a unor zbiri care i-au fost, zice-se, subordonați.

Că Chiș Culiță a ajuns, prin funcția pe care a ocupat-o, un personaj toxic pentru Timișoara, nu e nici o noutate. Lucrări fără autorizații, investiții sau reparații pe terenuri private, catarge, mutilare a spațiului verde și câte nu s-au mai strâns in cei 20 de ani cât a condus de facto întreaga dezvoltare a orașului.

De când am intrat in funcție nu am atacat nominal nici un funcționar, am făcut asta din profesionalism si respect pentru instituție. De fel sunt un tip sincer si tranșant, așa că funcționarii cu care lucrez și pe care îi coordonez știu de la mine exact ce părere am de munca lor sau de modul in care vom colabora pe viitor. Evident, aceste discuții sunt pentru mine confidențiale.

Să reorganizezi o direcție, sa faci sa funcționeze structuri perimate cu personal aservit unui lider suprem, in instituții publice e destul de complicat. Sistemul a fost construit in 30 de ani in așa fel încât funcționarii să aibă super drepturi. I-am propus dlui. Chiș de la început, pentru a evita un război care să afecteze direcția tehnică, să facă un pas in spate. Acesta a acceptat iar vreme de 3 luni de zile am așteptat să se țină de cuvânt. Nu a făcut acest lucru, ci a început să submineze din interior instituția, să o ia pe cont propriu și – să facă înregistrări.

Înregistratul conversațiilor profesionale a fost poate lucrul ce m-a șocat cel mai tare in Primăria Timișoara. O gașcă de funcționari fideli fostului primar umblă prin primărie și în ședințe cu microfoane si telefoane, poate-poate vor înregistra ceva ce scos din context să prezinte un avantaj. Să fie o monedă de schimb – cu politicianul sau, dacă nu, cu presa.

Și aici mă întorc la fostul primar. Dl. Chiș va pleca și în câțiva ani îl vor uita toți. Au fost oameni mai puternici in Primarie, plecați și apoi repede uitați. Dar mă gândesc la dl. Robu, pentru că știu că a vrut și el să îl schimbe pe Chiș Culiță la început de mandat in 2012, dar, prin înțelegere, dl. Chiș i-a promis că termină Pasajul Jiul în 3 luni – dacă nu pleacă. Pasajul nu a fost gata, dar dl. Chiș a rămas și a primit mai multă putere.

Eu unul nu am nici o emoție cu aceste înregistrări. Doar că ar trebui să-mi exersez dicția”, a precizat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*