Politic

Cosmin Tabără candidează pentru conducerea PNL Timișoara

Cosmin Tabără candidează pentru conducerea PNL Timișoara

Sâmbătă, 3 iulie, vor avea loc alegeri pentru funcțiile de conducere ale PNL Timişoara.

Primul care a intrat în cursa pentru alegerile interne în cadrul partidului este Raul Ambruș. Acesta a anunțat de duminică faptul că și-a depus candidatura.

Astăzi, Cosmin Tabără anunță că și-a depus și el dosarul de candidatură pentru președinte al organizației municipale.

“Suntem într-un moment în care ne concentrăm pe obiectivul de a forma o echipă competitivă la conducerea PNL Timișoara și nu ne mai permitem să ne gândim doar la împărțirea de funcții. Este un moment în care strângem rândurile, încetând să ne mai vedem de vechile răni ale pierderii Primăriei și întorcându-ne cu gândul spre viitor. Este un moment în care decidem fie să ne fim suficienți nouă înșine, așa cum suntem azi, fie să deschidem porțile partidului și să pornim în consolidarea unei noi echipe liberale în Timișoara, cu oameni de calibru, capabili să dezvolte orașul și aria noastră metropolitană, pentru orizontul 2030.

Am fost astăzi alături de o parte din echipa pe care mă bazez pentru viitorul PNL în Timișoara pentru a ne depune candidaturile, opțiunea mea fiind pentru funcția de președinte al organizației municipale.
Mă cunoașteți, nu îmi intră în obișnuință să vând vorbe goale. Vă pot confirma că am alături o suită de liberali semnificativi pentru organizație și dintre simpatizanți, oameni care m-au încurajat și mi-au confirmat susținerea pentru a conduce organizația Timișoara. Dacă nu aveam șansa de a primi susținerea acestor oameni, probabil că nu m-aș fi decis să intru în alegerile interne pentru funcția de președinte PNL Timișoara, probabil că aș fi candidat la vice-președinte, cu o viitoare concentrare doar asupra vieții administrative.

Politica este muncă de echipă, iar asta mă obligă și la muncă, dar și la sinceritate. Spun foarte clar: PNL Timișoara nu are astăzi suficiente resurse de reprezentare, prestigiu și impact public, ca organizație, prin care să convingă timișorenii că este pregătită pentru dificilul serviciu public de a administra o comunitate atât de complexă, astfel că abia de aici înainte începe munca de dezvoltare a organizației.

Când vorbim de o nouă echipă de conducere la PNL Timișoara, suntem chemați să ne gândim la oameni de anvergură, care pot să susțină public idei și soluții politice, să scrie texte politice și să participe la dezbateri publice fără niciun complex. Acest tip de lideri, cu unele excepții, au lipsit până acum din PNL Timișoara. Liderul PNL trebuie să fie acompaniat de un tandem de voci reprezentative pentru Timișoara, care se exprimă liber alături de lider, care propun viziuni inteligente și soluții pentru cele mai complexe situații si decizii strategice ale orașului.
Consacrarea unei noi echipe și a unui lider vizibil pentru conducerea administrației locale, în percepția timișorenilor, va fi posibilă cu 6-8 luni înainte de alegerile locale din 2024. Dar, există o condiție prealabilă pentru ca să se producă această schimbare favorabilă liberalilor, în opiniile cetățenilor: să ne propunem în mod cinstit și autentic să recâștigăm Primăria Timișoara, cu credința că este absolut posibil, că este absolut util orașului și că stă în puterea echipei PNL să revină la conducerea orașului.
Noi, politicienii, avem o sarcină aridă, trebuie să ne asumăm un proiect politic, începând de la a crede în ideile pe care le susținem, continuând apoi cu o muncă uneori epuizantă, toate acestea fiind făcute cu mobilizare și energie. 𝐂𝐫𝐞𝐝 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐨 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚̆ 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭𝐢𝐯𝐚̆, 𝐜𝐮 𝐥𝐢𝐝𝐞𝐫𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭̦𝐢, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐭𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧𝐚̆”, a precizat Cosmin Tabără.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*