Politic

Premierul Cîțu: Am discutat astăzi la Timișoara despre acest subiect cu autoritățile locale, e important să știe că au tot sprijinul meu și al Guvernului

Premierul Cîțu: Am discutat astăzi la Timișoara despre acest subiect cu autoritățile locale, e important să știe că au tot sprijinul meu și al Guvernului

Premierul Florin Cîțu s-a aflat într-o vizită de lucru la Timișoara.

Astfel, primul ministru, la ora 14.30 a mers la noul terminal de sosiri curse externe de la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara. Apoi la ora 15.15 a vizitat Universitatea Politehnica din Timișoara, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea instituției de învățământ.

“Investițiile sunt cheia dezvoltării, iar obiectivul meu este să mă asigur că ele sunt nu doar începute, dar și finalizate cât mai repede. Am discutat astăzi la Timișoara despre acest subiect cu autoritățile locale, e important să știe că au tot sprijinul meu și al Guvernului. Noul terminal de sosiri curse externe de la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, pe care l-am vizitat astăzi, este un exemplu de ,,așa da”.

Tot astăzi, am anunțat că Guvernul va începe un program de investiții în drumurile județene și cele comunale, finanțate de la buget și nu din fondurile europene. În plus, am găsit soluții pentru a veni în sprijinul comunităților locale. În primul rând, vom crea cadrul legal care să permită unităților administrativ-teritoriale să preia, la cerere, un drum forestier, un canal, o clădire nefolosită a unei instituții și să le administreze în beneficiul comunității. De asemenea, pentru a sprijini cofinanțarea proiectelor eligibile din fonduri europene, vom aproba o ordonanță de urgență care să permită autorităților locale să se împrumute direct din Trezorerie, din Fondul de privatizare.

Recunosc, momentul cel mai plăcut al zilei a fost vizita la Universitatea Politehnică Timișoara, instituție de prestigiu care sărbătorește 100 de ani de activitate”, a transmis premierul Florin Cîțu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*