Administrație

Probleme cu Drumul Boilor. Ce spune viceprimarul Ruben Lațcău

Probleme cu Drumul Boilor. Ce spune viceprimarul Ruben Lațcău

Problemele sunt foarte multe la Drumul Boilor, iar cea mai gravă e că din contractul sistat în prezent au rămas cam 40 de zile de execuție.

Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, lucrarea a început fără să fie clarificat regimul juridic al terenurilor și primul blocaj major a fost intersecția cu centura pentru care așteptăm o Hotărâre de Guvern.

„Înțeleg că la Moșnița este o coadă infernală și vom rezolva anul acesta proiectul, dar respectând la virgulă legea, nu ca până acum, când Primăria angaja lucrări pe terenuri sau imobile ce nici măcar nu-i aparțineau din punct de vedere juridic.

În al doilea rând, faptul că se trece prin amplasamentul centurii ca prin brânză e mai degrabă un exemplu de cât de prost sunt întreținute șantierele, decât unul de deschidere față de navetiști. Eu unul îmi asum să provoc anumite supărări și nu voi da drumul la șantier până nu avem tot terenul necesar, proces aflat acum pe ultima sută de metri. Dar centura și terenul sunt doar vârful aisbergului, mai sunt de rezolvat cu linia de înaltă tensiune și rețeaua națională TransGaz, în detaliile astea nici nu mai intru.

Și îmi pare rău că trebuie să zic și asta, dar dacă facem la Moșnița mii de PUZ-uri pe o suprafață similară cu suprafața construită a Timișoarei, fără drumuri, fără bulevarde, fără școli, fără servicii medicale, fără nicio infrastructură, nu o să ne mai rezolve nimeni, în veci, problemele.

Trebuie să avem așteptări mai mari de la locul în care ne plătim taxele și impozitele. E puțin nedrept să plătim taxe și impozite la Moșnița, fără nicio pretenție de un minimum de confort, și să cerem ca Timișoara să ne rezolve toate problemele”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

Foto: arhivă

Un comentariu

  1. Calin-Decebal

    Cam are dreptate viceprimarul, intai infrastructura, apoi puz-uri si nu pana in inima padurii Bistra care trebuie sa ramana padure, nu parc cum se doreste. Se distruge si ultima oaza de natura existenta. Padurea Verde nu s-a transformat in parc si este bine.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*