Cultură

Expoziția ,,ARTE30”, organizată la Paris de Facultatea de Arte și Design a UVT

Expoziția ,,ARTE30”, organizată la Paris de Facultatea de Arte și Design a UVT

Aventura evenimentelor care au marcat aniversarea a 30 de ani de la redeschiderea Facultății de Arte și Design din cadrul UVT s-a încheiat pe 28 mai, odată cu finisajul expoziției ARTE30, organizată de FAD la Paris și susținută de domnul Paul Amarica, în galeria personală din Rue Washington.

Evenimentul a avut loc la 30+1 ani, cu o amânare datorată condițiilor pandemice speciale. Practic, simezele au oferit publicului, pentru un timp mult prelungit, posibilitatea de a viziona lucrările de pictură semnate de conf. univ. dr. Cristian Sida și artiștii, alumni UVT, Robert Koteles și Popa Laurian.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Acest proiect este unul „de suflet” al UVT, la aniversarea a 30 de ani de la reluarea studiilor la Facultatea de Arte şi Design. Am venit cu o expoziţie la Paris, dar nu este vorba de un proiect unicat, întrucât UVT prin artişti, absolvenţi, alumni, cadre didactice a mai avut astfel de evenimente la ambasada României din Berlin, apoi în Chile, iar astăzi a fost momentul Parisului, în această galerie frumoasă a lui Paul Amarica. O galerie cu un spaţiu nu foarte mare, dar eu cred că esenţele puternice, bune, valoroase, se ţin în spaţii mici.

Am fost foarte plăcut surprins că multă lume ştia de această galerie. Mi-au făcut plăcere şi prezenţele ambasadorilor care au vizitat expoziția, Excelența Sa, doamna Simona-Mirela Miculescu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României la Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO (Paris), DHC la Universitatea de Vest din Timișoara, și Excelența Sa, domnul Luca Niculescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franța, Principatul Monaco și Principatul Andorra,  Președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța (GAFF). La fel, a fost o bucurie să fim vizitați de directorul I.C.R. Paris, doamna Doina Marian, ca și de alți prieteni dragi ai comunității UVT din Franța.

Nu am fi putut însă organiza expoziţia fără ajutorul lui Paul Amarica şi al prietenului şi pianistului Matei Rogoz, care este şi el conferenţiar la UVT, prieteni buni ai UVT de la Paris.”

Proiectul a fost condus de prof. univ. dr. Camil Mihăescu, decan al FAD, cu sprijinul domnului conf. univ. dr. Matei Rogoz.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*