Administrație

Proiecte importante în derulare în comuna Liebling/ VIDEO

Proiecte importante în derulare în comuna Liebling/ VIDEO
Adora Beauty

În ultimul timp localitatea Liebling a cunoscut o dezvoltare alertă. Pe unde treci, se desfășoară activități de construcție și de amenajare dintre cele mai ample.

Au fost asfaltate drumurile, realizate trotuare și locuri de parcare, a fost extinsă rețeaua electrică, iluminatul public pe led. Administraţia locală a demarat şi alte proiecte de investiţii prin care să îmbunătăţească vizibil condiţiile de trai ale cetăţenilor.

Potrivit primarului comunei Liebling, Ioan Munteanu, printre obiectivele propuse a se realiza sunt: modernizarea străzilor în comuna Liebling (asfaltare), reabilitare și modernizare străzi în satele Cerna și Iosif, reabilitare și modernizare căminul cultural din Liebling, modernizarea drumului de exploatație agricolă Liebling- Folea, izolare termică la Școala Gimnazială Liebling, construirea unei săli de sport în localitatea Liebling, construirea Bisericii Ortodoxe, modernizarea centrului civic în localitatea Liebling, introducerea rețelei de gaz metan în comuna Liebling.

În prezent, se lucrează intens la construcția Bisericii Ortodoxe din Liebling, începută de mai multă vreme. Potrivit edilului Ioan Munteanu, săptămâna trecută au fost alocați 50.000 lei de la bugetul local pentru continuarea lucrărilor. „Sunt în construcție cu o biserică ortodoxă, începută de câțiva ani. Chiar săptămâna trecută am mai alocat 50.000 lei. Părintele a fost la mine, mi-a cerut ajutorul. Au început construcția, văd că se lucrează intens. Am alocat o sumă de bani mai mult față de celelalte culte. Suntem o mare parte din locuitorii comunei Liebling, ortodocși. Vreau ca pentru noi toți, lacășul de cult să fie locul unde Divinitatea este mai aproape, locul în care cu toții să ne simțim mai liniștiți, să devenim mai buni”, a transmis primarul comunei Liebling, Ioan Munteanu.

O altă lucrare prevede reabilitarea Școlii cu clasele I –VIII din Liebling. “Anul acesta vor începe lucrările la Școala din Liebling clasele I –VIII, adica se va face izolarea termică exterioară, la care se va pune burlane, după care urmează construirea unui atelier mecanic și o încăpere o unui cazan nou de încălzire. Se va face un gard nou de la casa respectivă din spatele școlii inclusiv în față. Cealaltă lucrare va fi în satul Iosif, construirea unei capele. Toate sunt finanțate din bugetul local. Plus că o să amenajăm o nouă alee în cimitirul Liebling, un drum de acces inclusiv podeț și pavaje, extindem”, a spus primarul Ioan Munteanu.

Am de gând anul ce vine, pe toate străzile din localitate să pavez cu dale sau să betonez canalele care preiau toată apa din comunitate și au mai rămas două-trei străzi neasfaltate care vor fi și ele asfaltate. Toată comuna va fi pusă la punct”.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*