Administrație

Vicepreședintele CJ Timiș: Bastionul din Timișoara va intra într-un amplu proces de reparații

Vicepreședintele CJ Timiș: Bastionul din Timișoara va intra într-un amplu proces de reparații

Bastionul din Timișoara va intra într-un amplu proces de reparații. Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa susține că Bastionul trebuie să devină una dintre principalele atracții turistice ale orașului pentru anul 2023.

Astfel, unele dintre spații vor fi dedicate culturii, iar altele barurilor și restaurantelor. „Din păcate, am preluat o zonă a Bastionului fără activitate, cu uși închise în weekend, fără să se întâmple mare lucru. Noi avem acolo o viziune, o strategie și ne propunem ca Bastionul să fie în top trei atracții turistice din Timișoara pentru anul 2023. Am început de anul acesta să luăm niște măsuri concrete. Prima și cea mai importantă se va derula anul acesta, în sensul că am alocat o sumă mare de bani pentru reparații. Se va reabilita acel pavilion din centrul curții și vor fi schimbate plăcile de marmură și granit, care s-au degradat, s-au rupt. Am demarat parteneriate cu instituțiile din subordine și facultăți și le vom aloca spații pentru expoziții”, a explicat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

În plus, a fost aprobat un nou regulament de funcționare a spațiilor prin care se impune ca sâmbăta și duminica să fie deschis tot, iar în timpul săptămânii să fie deschis până seara. „Am actualizat prețurile de licitație și condițiile din caietul de sarcini întrucât acolo am avut niște chiriași care au întâmpinat niște probleme și au fost foarte nemulțumiți de colaborarea cu CJT. La Bastion ne dorim și sunt deschiși să atragem noi investiții și să creăm o zonă activă și vie. Am impus un program de funcționare în proiectul de hotărâre care urmează să fie votat miercuri, sâmbătă, duminică să fie deschis obligatoriu tot ce înseamnă fiecare ușă. De luni până vineri, să fie un program care să acopere până seara. Cu toții știm că un program de la 8 la 4 nu e nici în favoarea turistului nici pentru HORECA. Nu vom mai închiria spațiile pentru birouri sau depozitare în Bastion”, a mai spus vicepreședintele CJ Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*