Administrație

Ministrul Dezvoltării, pe șantierul Timișoara-Moșnița Nouă: „Această investiție, în vară poate fi predată CJ Timiș”

Ministrul Dezvoltării, pe șantierul Timișoara-Moșnița Nouă: „Această investiție, în vară poate fi predată CJ Timiș”
Adora Beauty

Ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila Zoltan Cseke, a mers azi să facă o analiză la lucrările de extindere la patru benzi a drumului Timișoara-Moșnița Nouă,  „Am vizitat șantierul Timișoara – Mosnita Nouă. Am constatat că lucrările sunt aproape de finalizare. Această investiție, mai mult că sigur în această vară, într-o lună, o lună și jumătate poate fi predată Consiliului Județean Timiș”, a explicat Attila Zoltan Cseke, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

Investiția aparține Consiliului Județean Timiș și se ridică la 31 milioane lei, cu tot cu TVA. Fondurile necesare sunt asigurate din bugetul Consiliului, cât și prin PNDL. Șoseaua, cu o lungime de 4 kilometri, va avea 4 benzi, 5 sensuri giratorii, o intersecție lărgită, piste de biciclete și trotuare pe ambele părți, 16 alveole pentru stațiile de autobuz, rigole pentru apa pluvială, platforme speciale pentru cântărirea autovehiculelor grele la ieşirea din Moșnița Nouă și iluminat stradal. Lucrările ar trebui finalizate la începutul lunii iulie, deși termenul inițial era 6 iunie.

Ministrul Dezvoltării a efectuat o vizită și pe Stadionul „Dan Păltinișanu”, de unde a transmis că pentru noua construcție există studiul de prefezabilitate și se lucrează la studiul de fezabilitate.“Avem de gând să construim un nou stadion de 30.000 locuri în Timișoara și o nouă sală de sport va fi construită și în oraș. Stadionul ar fi mai mare și mai modern decât cel vechi, cu gazon încălzite, irigații, proiectoare, potrivit pentru meciurile și antrenamentele de seară”, a adăugat ministrul Dezvoltării.

La rândul său, șeful CJ Timiș a subliniat că demolarea arenei cu peste 30.000 de locuri va fi făcută în momentul în care va avea asigurată finanțarea de la bugetul de stat.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*