Administrație

Primarul Timișoarei și președintele Consiliului Județean Timiș îi cer ministrului Culturii să susțină proiectul Timișoara 2023

Primarul Timișoarei și președintele Consiliului Județean Timiș îi cer ministrului Culturii să susțină proiectul Timișoara 2023

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, vor merge joi la București pentru a-i cere ministrului Culturii să susțină proiectul Timișoara 2023.

Edilul susține că una dintre cele mai importante probleme ale proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii este desemnarea unui reprezentant al Ministerului Culturii în consiliul director al Asociației Timișoara 2023.

Un alt obiectiv al vizitei de joi de la București este obținerea banilor promiși pentru proiectele culturale ale Timișoarei. Primarul a spus că nu este clar în acest moment cum vor veni finanțările pentru programele culturale. „Din păcate entuziasmul s-a tot micșorat și totuși comunitatea timișoreană a fost aceea care a ținut viu conceptul generos al candidaturii. Totuși, am găsit proiectul Timișoara Capitală Culturală 2023 într-o stare de comă și în ultimele luni am făcut eforturi de resuscitare. Vreau să spun foarte clar că operatorii culturali din oraș, comunitatea locală ar fi meritat mai multă susținere în ultimii ani, mai multă predictibilitate, mai mult profesionalism din partea autorităților pentru acest program. Situația în Asociația Capitală Culturală este blocată, pentru că din opt membri în Consilul Director, așa cum este prevăzut statutar, momentan, există doar patru, deci nu există un cvorum statutar pentru a lua decizii, ne trebuie un al cincilea membru al Consiliului Director și singura variantă este prin numirea Ministerului Culturii pentru că ceilalți trei membri ai board-ului sunt aleși de Adunarea Generală, care poate fi convocată doar de un board cu cvorum. Al doilea obiectiv al deplasării de joi este realizarea finanțărilor asumate de la bugetul de stat”, a explicat primarul Dominic Fritz.

Titlul de Capitală Europeană a Culturii a fost câștigat de Timișoara în 2016 pentru 2021 și amânat pentru anul 2023, din pricina pandemiei de  Covid – 19.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*