Sănătate

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, în vizită la Timișoara. A participat la inaugurarea primului centru de vaccinare din mașină

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, în vizită la Timișoara. A participat la inaugurarea primului centru de vaccinare din mașină

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, se află astăzi la Timișoara. Programul a început cu o vizită la Spitalul de Copii.

„M-am bucurat, azi, să o întâmpin pe doamna ministru al Sănătății Ioana Mihăilă, care a ales ca primă vizită în țară, Timișoara. Împreună am inspectat stadiul lucrărilor la noul corp în construcție al Spitalului de Copii Louis Țurcanu, care va gata anul acesta, după opt ani de tergiversări. Vom susține, tot împreună, acest proiect cu dotări moderne și ne dorim sa-l dăm în folosință cât mai repede. Aici vin copii din tot vestul țării, iar Țurcanu le oferă îngrijiri unice în țară cum este transplantul medular”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Apoi, ministrul s-a deplasat la Shopping City, unde a fost inaugurat primul centru de vaccinare din mașină (drive-thru) din oraș.

Centrul va funcționa în perioada 7 mai 2021 – 7 august 2021, zilnic, între orele 8:00 și 20:00. Imunizarea se va face fără programare, cu serul produs de compania Pfizer.

„Timișoara este un exemplu de bune practici, care se suprapune pe principiile pe care le promovăm în mandatul de la Ministerul Sănătății. A fost un exemplu de bune practici în ceea ce privește colaborarea între medicii specialiști și medicii de familie prin aplicația Pandemic Controller, a fost un exemplu de bune practici în ceea ce privește implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare, care au reușit să vaccineze peste o mie de persoane cu AstraZeneca. De asemenea, este un exemplu de bune practici și pentru proiectul Oxigen pentru Timișoara, prin care mulți pacienți au fost salvați în perioadele de vârf ale pandemiei. Timișoara continuă să facă lucrurile bune printre primii și cred că tot acest efort merită susținut și multiplicat la nivel național”, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*