Administrație

Viceprimarul Cosmin Tabără: „Voi milita ca mediul privat să administreze în continuare cimitirele”

Viceprimarul Cosmin Tabără: „Voi milita ca mediul privat să administreze în continuare cimitirele”

Municipalitatea a reziliat contractele cu firma care întreținea cimitirele de pe Calea Șagului și de pe str. Rusu Șirianu.

Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprimarul Cosmin Tabără. Potrivit acestuia, pe numele societății respective au venit foarte multe plângeri, întrucât se încasau tarife mai mari decât cele aprobate.

Zilele trecute, Primăria Timișoara, prin Direcția Patrimoniu, a reziliat unilateral contractul de concesiune încheiat în luna mai 2020 cu Societatea Casa Funerară Octavian și Adi S.R.L., având ca obiect prestarea de servicii și activități necesare exploatării și întreținerii cimitirelor de pe Calea Șagului și de pe str. Rusu Șirianu.

În acest an de contract, pe numele societății au venit foarte multe plângeri și Direcția Patrimoniu, prin Biroul specializat, a făcut mai multe adrese către concesionar, atenționând asupra faptului că nu se respectă, în mod repetat, clauzele contractuale, obligațiile asumate, printre care chiar nerespectarea tarifelor aprobate de către Consiliul Local Timișoara. Altfel spus, se încasau tarife mai mari decât cele aprobate.

Am mai spus și repet: vom urmări contractele și, dacă nu se respectă, putem ajunge până la reziliere. Nu este un avertisment pentru nimeni, ci un mod de abordare a lucrurilor pentru ca reprezentanții societăților să înțeleagă că trebuie să fie parteneri onești ai Primăriei și ai cetățenilor. Oricine își asumă obligații trebuie să le respecte. Controalele vor continua și în celelalte cimitire, astfel încât situația să se îmbunătățească și lucrurile să funcționeze spre binele tuturor.

Voi milita ca mediul privat să administreze în continuare cimitirele. Susțin cu putere capitalul privat, este singura modalitate prin care societatea se poate dezvolta. Totuși, mediul de afaceri și oamenii care își asumă un caiet de sarcini trebuie să își asume și respectarea contractelor ad litteram. În afară de respectul pentru cetățeni, în situația dată, vorbim și de memoria celor dragi care se odihnesc pe veci în aceste cimitire. Menționez că societatea concesionară Octavian și Adi S.R.L. va asigura continuitatea serviciului din cele două cimitire până la organizarea unei noi proceduri de licitație”, a precizat viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.


Un comentariu

  1. Blendea Elena

    Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc intr-o problema. Pentru inmormantarea unui prieten la cimitirul din calea Sagului s-a cerut de o firma 1600 lei taxa de intrare in cimitir. Considerati ca este ok? Sunt momente grele si dureroase pentru rude si dai banii ca nu mai ai energie sa te lupti si cu asemenea situatii si ei profita din plin de acest lucru. Ce taxa de 1600 ron poate fi. Locurile de veci le avea nu trebuia cumparate. Multumesc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*