Social

Ziua Internațională a Securității și Sănătății în muncă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș

Ziua Internațională a Securității și Sănătății în muncă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș

Organizația Internațională a Muncii în fiecare an în data de 28 aprilie sărbătorește în toate țările lumii Ziua Internațională a Securității și Sănătății în muncă.

28 aprilie este o zi în care mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale și organizează simultan campanii în întreaga lume.

Obiectivele principale ale acestei Zile Internaționale în 2021 sunt:

  • Promovarea la nivel mondial a PREVENIRII CONTAMINĂRII ŞI ÎMBOLNĂVIRII CU SARS- COV 2 ŞI A PRODUCERII ACCIDENTELOR DE MUNCĂ ȘI A BOLILOR PROFESIONALE
  • Prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS- COV 2 ÎN RÂNDUL ANGAJAȚILOR DIN TOATE SECTOARELE DE ACTIVITATE de pe piața muncii a jud. Timiș precum și în rândul locuitorilor județului TIMIȘ
  • Îmbunătățirea capacităţii de evaluare a riscurilor CONTAMINĂRII ŞI ÎMBOLNĂVIRII CU SARS- COV 2 ŞI A PRODUCERII ACCIDENTELOR DE MUNCĂ în toate domeniile și sectoarele de activitate.

Agenda 2030 pentru dezvoltarea durabilă a Națiunilor Unite adoptată la 25 septembrie 2015 cuprinde un plan global de acțiune cu obiective specifice pentru stoparea sărăciei, protejarea planetei și asigurarea prosperității tuturor.

Obiectivul de dezvoltare durabilă, în special prevede promovarea creșterii economice, ocuparea integrală  a  forței  de  muncă  și muncă decentă pentru toți, protejarea drepturilor lucrătorilor și promovarea unui mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți lucrătorii.

Angajatorii și angajații de pe piața muncii a județului Timiș să conștientizeze responsabil privind combaterea și prevenirea contaminării și îmbolnăvirii cu virusul SARS- COV 2 și a producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale. Conducerea ITM Timiș precum și toți inspectorii de muncă acționează prin toate formele și metodele specifice de a conștientiza angajatorii și angajații din județul Timiș de a respecta întocmai normele de securitate și sănătate în muncă și în mod deosebit prevenirea contăminării și îmbolnăvirii angajaților cu virusul SARS- COV 2. De aceea, responsabilii noștri SSM de la toate nivelele sunt pilonii de baza ai ITM, prin ei realizăm combaterea și prevenirea contaminării și îmbolnăvirii cu SARS-COV 2 și a prevenirii producerii accidentelor de muncă și îmbolnăvirii profesionale. Dorim cu ocazia acestui eveniment internațional să tragem un semnal de alarmă  privind îmbunătățirea activității în domeniul Securității și Sănătății în muncă în toate sectoarele de activitate din județul Timiș”, a transmis Pavel Kașai, directorul executiv al ITM Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*