Social

Zile libere de Paşte

Zile libere de Paşte

Vești bune pentru români. Se dau zile libere de la stat cu ocazia sărbătorilor de Paști.

Anul acesta sărbătoarea Învierii Domnului pică pe data de 2 mai, deci aceștia vor avea mai multe zile libere una după alta. Mai exact, potrivit prevederilor, există patru zile libere legale în care românii nu vor merge la muncă.

Este vorba de data de vineri, 30 aprilie, în care credincioșii sărbătoresc Vinerea Mare; 1 mai, sâmbătă, Ziua Muncii, 2 mai, duminică, Ziua de Paște și cea de a doua zi de paște, luni, 3 mai.

După aceste zile libere, românii se vor întoarce la muncă începând cu data de marți, 4 mai, însă zilele libere vor mai continua pe parcursul anului.

De menționat este faptul că, pe lângă aceste patru zile libere, românii vor mai avea și alte zile în care nu vor merge la muncă în 2021. Mai exact, următoarea sărbătoare legală pentru români va fi pe 1 iunie, de Ziua Copilului.

Aceasta este urmată de Rusalii, care au loc pe 20 iunie. Totodată, românii vor mai avea liber și în toamnă, pe 30 noiembrie odată cu sărbătorirea Sfântului Andrei, următoarea zi liberă fiind programată pe data de 1 decembrie, miercuri, de Ziua României.

În acest an, Crăciunul va pica în zilele de sâmbătă și duminică.

În ceea ce privește vremea de Paști, românii se vor bucura de o vreme frumoasă, de soare și de temperaturi crescute față de cele din ultimele zile. Mai exact, potrivit meteorologilor, de Paști, dar și de 1 mai, vremea se va menține normală pentru această perioadă.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie mai anunță vremea se va menține senină și în Săptămâna Mare, fără a fi prezente precipitații sau fenomene meteorologice extreme, în toată țara.

Sursa: capital.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*