Administrație

Proiecte pentru Pietele Agroalimentare din Timișoara: extinderea Pieței de Gros și relocarea căsuțelor de la „Târgul de produse tradiționale”

Proiecte pentru Pietele Agroalimentare din Timișoara: extinderea Pieței de Gros și relocarea căsuțelor de la „Târgul de produse tradiționale”

Liviu Cocean, directorul interimar al Piețe SA prezintă proiectele pentru Piețele Agroalimentare ale Timișoarei.

Astfel, aceasta susține că de curând a avut o întâlnire cu lucru cu Dominic Fritz, primarul orașului, în care a enumerat câteva dintre prioritățile societății. Una dintre cele mai stringente probleme o reprezintă realizarea copertinei de la Piața 700, sectorul de vânzare flori, obiectiv afectat în urma incediului din luna februarie. “I-am propus dânsului o variantă pentru relocarea căsuțelor care actualmente formează “Târgul de produse tradiționale” din Piața Traian într-o altă locație, unde consider că ar putea fi valorificate în mod elegant și eficient din punct de vedere economic. Pentru ambele probleme am oferit și soluții și sper să le punem în aplicare cât mai rapid cu putință”, a precizat Liviu Cocean.

În ceea ce privește Piața de Gros, aceasta se întinde pe o suprafață de doar 2,5 ha, insuficientă pentru a o transforma într-un jucător economic de anvergură interegională, dar chiar și în aceste condiții reușește să reprezinte cea mai importantă sursă de aprovizionare cu legume și fructe pentru județul Timiș și județele limitrofe, mai spune Cocean. “Există în acest sens o necesitate evidentă pentru extinderea Pieței de Gros Timișoara până o suprafață de cel puțin 8-10 ha. Acest demers, odată înfăptuit, ar putea aduce beneficii financiare deosebite atât pentru actorii economici angrenați, cât și pentru economia orașului nostru”, a explicat Liviu Cocean, directorul interimar al Piețe SA.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*