Eveniment

Amenzi de zeci de mii de lei pentru timișenii care nu respectă restricțiile impuse de pandemie

Amenzi de zeci de mii de lei pentru timișenii care nu respectă restricțiile impuse de pandemie
Adora Beauty

În cursul zilei de ieri, peste 200 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii timișeni  împreună cu jandarmi, pompieri, reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au procedat la verificarea societăților comerciale care angrenează simultan un număr mare de angajați cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară în incinta acestora, precum și verificarea  spațiilor comerciale din județ fiind monitorizată respectarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție cât și prezența în interior a unui număr limitat de persoane în funcție de rata de incidență, scopul fiind  prevenirea/limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

La activităţi au participat 257 de forţe de ordine, fiind verificate 93 de  societăți comerciale, 74 de locații/obiective precum şi 97 de mijloace de transport persoane, dintre care 43 de mijloace de transport în comun, fiind totodată verificate/legitimate aproape 2.500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 269 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 103.350 de lei. Dintre acestea 196 de sancțiuni contravenționale în valoare de 48.350 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 67 de sancțiuni în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În data de 8 aprilie, în jurul orelor 22:00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara, s-au deplasat la o societate, care funcționează în domeniul jocurilor de noroc, din localitatea Giarmata, unde au constatat ca operatorul economic nu respectă măsurile referitoare la suspendarea temporară a activității, în interiorul sălii aflându-se 5 persoane care desfășurau activități specifice.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru organizarea de activități în spațiul public/privat închis, iar cele 5 persoane prezente au fost sancționate  contravențional cu amendă în valoare totală de 25.000 de lei.

Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*