Politic

Senatorul Sebastian Răducanu: „Județul Timiș este ținut în carantină, pedepsit pentru că testează, permițând celorlalte județe să revină la o viață aproape normală”

Senatorul Sebastian Răducanu: „Județul Timiș este ținut în carantină, pedepsit pentru că testează, permițând celorlalte județe să revină la o viață aproape normală”

Măsura carantinării unui oraș trebuie luată de specialiști din domeniul medical, de oameni care au suficiente cunoștințe, necesare pentru a putea decide în favoarea sănătății publice. Este afirmația făcută de către senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu.

Parlamentarul susține că deciziile de carantinare și de ridicare a carantinei, ale autorităților locale și județene s-au dovedit a fi un eșec, în care primează orgoliile politice și nu sănătatea timișenilor.

Factorul politic și administrativ are un alt rol și anume, acela de a găsi soluții pe plan sanitar, economic, social, cultural ș.a.m.d., pentru ca cetățenii să resimtă cât mai puțin efectele carantinării care nu este plăcută pentru nimeni. Din păcate, în momentul în care rolurile enumerate mai sus sunt inversate, intervine frica, nemulțumirea cetățenilor exprimată prin proteste, falimentul domeniului privat, căderea liberă a economiei și mai putem continua.

Autoritățile centrale par să nu observe dubla măsură din ultimele luni, în care județul Timiș este ținut în carantină, pedepsit pentru că testează, permițând celorlalte județe să revină la o viață aproape normală pentru faptul că nu testează. Totodată se implică activ în anularea unor decizii locale. De ce nu se implică tot așa de activ să rezolve cu celeritate problemele județului Timiș, cel mai afectat de pandemie? De ce nu prioritizează toate măsurile pentru județul pe care îl țin de atâta timp închis?

Am spus-o ca și consilier local și o repet din poziția de senator: carantinarea orașului trebuie însoțită de măsuri rapide și eficiente, în caz contrar efectul este zero.

În același timp, autoritățile locale par a fi depășite total de situație, manifestând un comportament copilăresc și nociv. Timișorenii și timișenii sunt singurii care suportă această incoerență și incompetență a celor care sunt la cârma orașului și județului.

Timișoara pare a fi o masă de ping-pong pentru jucătorii PNL și USR-PLUS, iar mingea e reprezentată de cetățeni.

Deciziile de carantinare si de ridicare a carantinei, ale autorităților locale și județene s-au dovedit a fi un eșec, în care primează orgoliile politice și nu sănătatea timișenilor. Faptul că decizia finală a venit de la București dovedește lipsa de autoritate, de seriozitate cât și comportamentul de vasal pe care îl au atât primarul Dominic Fritz cât și președintele CJ Timiș, Alin Nica. Aceștia s-au dovedit simpli jucători, decizia finală fiind luată de către Raed Arafat, care s-a consultat cu ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul care și-a delegat toate atribuțiile și se ascunde în spatele biroului ministerial, dar care poate lua decizii pentru Timișoara, fără a veni cu soluții ci doar cu măsuri restrictive.

Au trecut luni de zile de când Dominic Fritz și Alin Nica au primit votul de încredere pentru administrarea Municipiului Timișoara, respectiv județului Timiș.

În aceste luni nu i-am văzut nici măcar o clipă interesați de luarea unor măsuri economice, educaționale sau sociale. Singurul lucru de interes a fost meciul declarațiilor dintre cei doi.

Dragoste cu forța nu se poate, domnilor. Guvernați sau plecați!”, a precizat senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*