Social

Acțiuni de ecologizare în Timiș și Caraș-Severin, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei

Acțiuni de ecologizare în Timiș și Caraș-Severin, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei

Cu prilejul Zilei Mondiale a Apei (22 martie), atât la nivel central, cât și la nivelul celor 11 bazine hidrografice, Administrația Națională ”Apele Române” organizează 130 de acțiuni de ecologizare ale principalelor cursuri de apă și ale lacurilor de acumulare din administrare, precum și 40 de acțiuni educative la nivel online în care sunt implicați peste 100 de copii.

Toate aceste demersuri vor fi întregite prin proiectul muzical participativ ”WaterSong” (Cântecul Apei), în parteneriat cu Cantus Mundi România, care va fi lansat în data de 22 martie, de Ziua Mondială a Apei.

Administrația Bazinală de Apă Banat și-a propus să ecologizeze 5 km de albie minoră, râu Timiș, râu Bega și pârâul Dognecea, din județele Timiș și Caraș-Severin. De asemenea, în aceste zile, la nivel național, vor fi organizate acțiuni educative online din cele mai diverse: lecții sau workshopuri on-line, ateliere online de creație și de pictură, cluburi de lectură, Zilele Porților Deschise la principalele lucrări din administrare,  expoziții virtuale de desene și creații ale copiilor, dezbateri interactive și experimente cu apă online.

Aceste activități vor fi integrate în cadrul campaniei dezvoltate la nivel online de către organizatorul Zilei Mondiale a Apei sub numele de ”Water2me” în care copiii sunt încurajați să vorbească despre apă și să transmită un mesaj profund având ca punct de pornire sloganul Zilei Mondiale a Apei, ”Prețuiește apa”. “Prin urmare, ABA Banat promovează și susține activitățile culturale îmbinate cu educația de mediu în comunitate, prin asocierea cu Aquatim, CRIES și librăria “La două bufnițe” în cadrul campaniei “Sete de carte” ce va debuta chiar luni, 22 martie, ora 14.00, pe paginile de facebook  ale partenerilor menționați. Răspunzând întrebării „Ce înseamnă apa pentru tine?”, mesajul principal propus de ONU de Ziua Mondială a Apei 2021, ABA Banat răspunde: responsabilitate pentru prezent și viitor, în care soluțiile găsite să integreze toate autoritățile cu angajamente  în managementul apei. Toți prețuim apa!“, transnmite conducerea ABA Banat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*