Social

Bătrân de 92 de ani găsit căzut în baie de echipa mobilă DASTM

Bătrân de 92 de ani găsit căzut în baie de echipa mobilă DASTM

Un apel înregistrat luni dimineață pe telefonul de Urgențe sociale al DASTM 0356981, prezența situația disperată a unei femei din Caraș Severin care le-a explicat operatorilor telefonici că nu reușește să ia legătură cu unchiul și mătușa din Timișoara, de 92, respectiv 85 de ani confirmați pozitiv COVID 19.

A aflat între timp că mătușa sa a fost internată în cursul zilei de duminică la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în continuare omul de 92 de ani neputând fi contactat. I s-a recomandat apelarea numărului de urgență 112. “Totuși o echipă  mobilă formată din angajați ai DASTM s-au deplasat la adresa indicată din zona Circumvalațiunii, unde după ce au bătut insistent la ușă și văzând că nu răspunde nimeni, împreună cu un vecin, au încercat clanța ușii, descoperind că această era deschisă. Încă de la intrare l-au zărit pe domnul D. căzut în baie. Asistenții sociali din echipa mobilă DAS au apelat imediat serviciul de urgență 112 și l-au acoperit pe bătrân, acesta fiind parțial dezbrăcat. Echipajul de pe Ambulanță a decis preluarea acestuia și transportarea la Spitalul Clinic Municipal”, au transmis reprezentanții DASTM.

 Vă reamintim că de la începutul acestei pandemii Direcția de Asistență Socială  a pus la dispoziția timișorenilor un call center de Urgențe Sociale care poate fi apelat la numărul 0356.981.Acesta este destinat persoanelor vârstnice, bolnave, persoanelor aflate în izolare sau aflate în dificultate, lipsite de sprijin sau ajutor. Sub coordonarea acestui centru acționează 10 echipe mobile a câte 2 oameni care oferă acestor persoane ajutor la cumpărături alimente de baza, ridică rețete de la medicul de familie, cumpără medicamente, plătesc facturi și oferă în aceată perioada informații și consiliere. Așadar nu uitați 0356.981!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*