Politic

Senator PSD Timiș: Carantinarea Timișoarei și a comunelor periurbane scoate în evidență disensiunile din cadrul actualei coaliții

Senator PSD Timiș: Carantinarea Timișoarei și a comunelor periurbane scoate în evidență disensiunile din cadrul actualei coaliții

Carantinarea Timișoarei și a comunelor periurbane scoate în evidență disensiunile din cadrul actualei coaliții, lupta politică purtată fără interes pentru cetățeni și, bineînțeles, lipsa de capacitate în soluționarea problemelor. Este afirmația făcută de Sebastian Răducanu, senator PSD Timiș.

“Această măsură instituită de către CJSU Timiș, este una dură, recomandată de specialiști dar care, dacă nu este însoțită de un plan urgent de sprijin va duce la o criză profundă din care nu cred că vom ieși prea curând.

Astfel, fac un apel public către autoritățile locale, județene și centrale, ca începând din această noapte să caute soluții pentru rezolvarea următoarelor probleme:

• suplimentarea vaccinurilor pentru județul Timiș;
• suplimentarea locurilor la ATI (acest lucru trebuia făcut de anul trecut din vară);
• amânarea ratelor la bănci pentru cei afectați în mod direct, adică reluarea moratoriului public ce a fost valabil până la 31.12.2020;
• amânarea impozitelor locale pentru cei care nu-și mai pot desfășura activitatea sau chiar suspendarea pentru tot anul 2021;
• suspendarea executărilor silite pentru cei afectați în mod direct;
• amânarea minim 6 luni de zile a plății obligațiilor la stat.

Aceste lucruri trebuie de urgență rezolvate pentru a putea supraviețui până la momentul în care revenim la “normalitatea” repetată astăzi de toți factorii decidenți.

Nu în ultimul rând, aștept ca autoritățile locale să iasă public și să denunțe dubla măsură în raportarea cazurilor și în efectuarea testelor la nivelul țării.

Sper din tot sufletul că nu vom ajunge la vorba unui director de multinațională, care în timpul crizei economice din 2008 a gasit o singură soluție pe care a exprimat-o în felul următor: “ am intrat în furtună, barca este în derivă, scapă cine poate”!

Împreună cu colegii mei parlamentari de Timiș ai Partidului Social-Democrat, începând de săptămâna viitoare, vom depune inițiative legislative pentru toate măsurile enumerate anterior care pot fi implementate numai de la nivel central”, a declarat Sebastian Răducanu, senator PSD de Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*