Administrație

Grădiniță nouă, centru medical complet dotat și o stație de apă la standarde moderne în Dudeștii Vechi

Grădiniță nouă, centru medical complet dotat și o stație de apă la standarde moderne în Dudeștii Vechi

Serviciile publice din Dudeștii Vechi vor cunoaște în această primăvară un salt calitativ semnificativ. Comuna va beneficia de grădiniță nouă, un centru medical cu șase specialități complet dotat, cât și o stație de apă la standarde moderne.

Toate aceste proiecte derulate de primărie, deși finanțate cu fonduri naționale și europene, necesită o contribuție financiară care nu mai lasă mult loc în bugetul local pentru noi investiții. Aici poate interveni Consiliul Județean, care să-și asume cofinanțarea proiectelor europene, astfel încât să se păstreze ritmul actual de dezvoltare a comunei.

Subiectul a fost abordat de președintele CJ, Alin Nica, într-o întâlnire în Dudeștii Vechi cu primarul comunei, Bono Cucalan. Conform șefului Consiliului Județean, accesarea de fonduri europene va putea fi impulsionată la nivelul Timișului prin operaționalizarea Fondului Județean de Investiții, mecanism prin care se va oferi cofinanțare, precum și suport în scrierea, accesarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Instrumentul în discuție reprezintă o parte importantă a programului pe care noua conducere îl dorește implementat la nivelul județului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*