Educație

Femeile cu o carieră în știință, celebrate la UPT

Femeile cu o carieră în știință, celebrate la UPT

Pentru a celebra Ziua Internațională a fetelor și femeilor în STEM (Science, Technology, Engineering and Math), care se sărbătorește în data de 11 februarie, Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning, în colaborare cu Asociațiile EducaTM, IEEE România, Asociația One Source și IEEE Women in Engineering, a organizat un webinar, în seria „Împreună Online”, în care a invitat  femei care au o carieră impresionantă în domeniile STEM, cât și adolescente pasionate de domenii precum științele, tehnologiile, ingineria sau matematica.

Evenimentul a avut rolul de a onora contribuția crescândă a femeilor în știință, în domeniile tehnice și de a împărtăși povești personale și surse de inspirație pentru educație și o cariera in STEM, alături de cei peste 1.500 de participanți care ne-au fost alături, atât pe platforma Zoom, cât și live, pe paginile de Facebook ale CeL, CM și UPT.

Sesiunea a fost moderată de dr.ing. Diana Andone – director Centrul de e-Learning UPT și Radu Ticiu – EducaTM iar invitatele webinarului au fost: prof.dr.ing. Elena Helerea – IEEE Women in Engineering, Universitatea Transilvania Brasov, prof.dr.ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar – Universitatea Politehnica Timișoara, vicepreședinte al Asociației Internaționale de Informatică Medicală, conf.dr.ing. Alina Dumitrel – prorector Universitatea Politehnica Timișoara, Elena Ciocan – BTS OAM DU Head, Nokia Romania, Delia Golcea – High-Tech mentor and Angel Investor, Ioana-Cristina BENEA – doctorandă, Universitatea Politehnica Timișoara, Laura Chirilă – elevă, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara, Denisa Lepădatu – elevă, Colegiul National „Vasile Alecsandri” Galați, interesată de genomică, AI, transhumanism, și Cristina Cordun – MSc student in Astronomy, Leiden University.

Participarea a fost gratuită iar participanții au primit Open Badges (Certificate digitale deschise).

Detalii despre eveniment, precum și biografia participanților pe: https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/webinar-impreunaonline-ziua-internationala-onu-a-fetelor-si-femeilor-in-stem/

Înregistrarea webinarului poate fi urmărită pe paginile de Facebook ale Universității Politehnica Timișoara și Centrului de e-Learning.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*