Administrație

Primarul Luchian Savu: „Acest proiect mult așteptat a fost aprobat și ne putem apuca de treabă!”

Primarul Luchian Savu: „Acest proiect mult așteptat a fost aprobat și ne putem apuca de treabă!”

Cel mai așteptat proiect pentru locuitorii din comuna Șandra a primit aprobare, iar în curând lucrările vor putea începe!

Astăzi, 9 februarie, a fost semnat proiectul “Sistem de producere și distribuție a energiei termice utilizând energie geotermală în comuna Șandra”,  derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

În premieră pentru Timiș, apele geotermale vor putea fi folosite pentru încălzirea instituţiilor. Școala, grădinița, biserica și primăria se află pe o imensă pungă de apă fierbinte. Practic, într-o stație de transformare, apa vine de la 1300 de metri, la peste 90 de grade și încălzește agentul termic care ajunge apoi în calorifere.

Pentru început, primarul Luchian Savu dorește ca apa să fie folosită la încălzirea instituţiilor, apoi şi la încălzirea locuinţelor. „Așa cum v-am informat, am depus în 2019 cererea referitoare la ,,Sistem de producere și distribuție a energiei termice utilizând energie geotermală în comuna Șandra”! Vă anunț că acest proiect mult așteptat a fost aprobat și ne putem apuca de treabă! Astăzi a fost parcursă ultima etapă și anume semnarea electronică a contractului.

În curând energia geotermală se va găsi în instituțiile publice, urmând ca apoi să ajungă și în casele d-voastră! Această energie este energia viitorului, ecologică, ieftină în comparație cu altele și nu este afectată de condițiile meteorologice și nici de ciclul noapte/zi.

A contat foarte mult susținerea dumneavoastră pentru actualul mandat, aceasta reflectându-se în aprobarea proiectelor depuse de mine, pe fonduri europene. Atunci când există colaborare și implicare, rezultatele se văd!, a declarat Luchian Savu, primarul comunei Șandra.

Valoarea proiectului este de 4,5 milioane euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*