Național

Zece autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, distribuite în țară

Zece autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, distribuite în țară

Primele 10 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure au fost distribuite inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Sălaj, Cluj și Maramureș.

Incendiile de pădure sunt caracterizate de propagarea foarte rapidă a flăcărilor și acces dificil, fapt pentru care este necesară reducerea timpului de răspuns printr-o intervenție imediată cu o dislocare mare de resurse umane și materiale.

Autospeciala pentru intervenții la incendii de pădure este un vehicul de construcție specială care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.

Autopompa dispune de tracțiune integrală (4×4), o capacitate de a transporta 3.000 litri apă, precum și un tun de refulare care permite stingerea incendiilor de la o distanță de siguranță, fără a expune personalul sau tehnica de intervenție. Dotarea vehiculului permite alimentarea cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de sursele cu presiune (hidranți).

Prin proiectul european VIZIUNE 2020, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență beneficiază de finanțarea a 30 de autopompe cisternă pentru incendii de pădure 3.000 litri. Proiectul „VIZIUNE 2020” este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin care 682 de milioane de euro din bani europeni sunt alocați Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Dotarea cu tehnică și aparatură de ultimă generație le va permite autorităților române să ia parte la misiuni terestre, maritime și aeriene și va preîntâmpina pierderea de vieți omenești prin reducerea timpului de răspuns al autorităților.

Un comentariu

  1. Parcă vad ca mereu aceeași firmă LE-A VÂNDUT și livrat către ISU: Delta Med, firma prietenului și coleg de facultate a distinsului Arafat! Maestru absolut în ale PR de aburire a neamului romanesc cu jucăriile sale care ne-au costat pina acum PESTE 1 MILIARD EURO.
    Dati un Google…
    Ca apoi să intervină mereu cu întârziere. Vezi Colectiv, Apuseni, Techirghiol etc.
    Dar evident ca dacă la utilaje câștigăm comisionu gros, nu ne mai focusăm pe factorul uman…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*