Social

Zeci de șoferi amendați de Poliția Locală

Zeci de șoferi amendați de Poliția Locală

Polițiștii locali au acționat, în ultima perioadă, și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la oprirea, staționarea autovehiculelor sau pătrunderea la volanul acestora pe străzi sau în perimetre cu accesul interzis. Zona centrală a orașului rămâne una cu probleme din aceste puncte de vedere. Astfel, pe parcursul ultimei săptămâni,  au fost aplicate de polițiștii locali 145 sancțiuni contravenționale și 225 colante autoadezive în cazul autovehiculelor ai căror conducători auto nu au respectat prevederile OUG 195/2002, oprind sau staționând în zona pietonală, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar și prevederile Legii 448/2006 actualizată, oprind sau staționând în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru primele situații, sancțiunile de încadrează, în funcție de faptă, de la 290 la 725 lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar în cazul celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sunt între 2000 și 10.000 lei. Totodată, în cazul a 40 de autovehicule s-a dispus ridicarea acestora, deoarece încurcau circulația altor participanți la trafic. Astfel de probleme au fost constatate de polițiștii locali în zone precum Poșta Mare, A. Pacha, Sergent Mușat, Regimentul 5 Vânători, Gheorghe Lazăr, Piatra Craiului etc. Polițiștii locali vor continua astfel de acțiuni având în atenție fluidizarea traficului în zona centrală și redarea zonelor pietonale cetățenilor care vor să se deplaseze fără a fi deranjați de mașini.

Un comentariu

  1. Numai pe astea din centru le vad. in cartiere trecerile de pietoni și trotuarele sunt invadate de masini. Acolo nu ajunge primarul si nu s-ar putea afirma acești luptatori ai dreptății.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*