Sănătate

88 de noi cazuri de coronavirus la Timișoara și încă 93 în județ. Încă trei pacienți au murit

88 de noi cazuri de coronavirus la Timișoara și încă 93 în județ. Încă trei pacienți au murit

Au fost confirmați cu coronavirus în ultimele 24 de ore încă 181 de timișeni. Localitățile unde au apărut noi infectări sunt următoarele: Timișoara –88, Lugoj -11, Buziaș-3, Ciacova-1, Deta-2, Făget-2, Gătaia-1, Sânnicolau Mare-2, Biled-1, Cenad -2, Comloșu  Mare-1, Dudestii Noi-1, Dudeștii Vechi-2, Dumbrăvița –12, Fârdea-3, Fibiș-2, Găvojdia-1, Ghiroda-4, Giarmata-3, Giroc- 14, Lenauheim-1, Lovrin-4, Mașloc-3, Mosnița Nouă- 5, Pișchia -2, Remetea Mare-2,  Săcălaz- 2, Șag-1, Sânandrei-2, Sânmihaiu Român -2, Voiteg-1.

Au fost efectuate 784 de teste. În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate cu COVID-19 era 317, iar la ATI sunt 58 de pacienți.

12 cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Trei bolnavi infectați cu acest virus au decedat, ceea ce ridică numărul total al deceselor la 582 de la începutul pandemiei în Timiș.

În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, 418 persoane și au intrat în izolare alte 234 persoane.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați numărul 112 doar în caz de urgență.

Nu uitați că este în funcțiune și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de informații sau au sesizări referitoare la infecția cu coronavirus sunt operaționalizate următoarele numere de telefon: Direcția de Sănătate Publică Timiș – 0770850736 – 0770849869.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:

Numărul de anchete epidemiologice finalizate, în ultimele 24 de ore: 68

Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, în ultimele 24 de ore: 113

DSP transmite că 10 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică.

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE SĂCĂLAZ – 54 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

PENSIUNE PRIVATĂ BUZIAȘ – 32 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII „LOUIS ȚURCANU” TIMIȘOARA – PEDIATRIE II – 18 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TIMIȘOARA – 84 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TIMIȘOARA – 27 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ SINERSIG– 28 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE TIMIȘOARA – 21 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

PENITENCIARUL TIMIȘOARA– 6 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE CHIȘODA – 30 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

ASOCIAȚIE TIMIȘOARA – 5 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*