Pentru că sărbătoarea Crăciunului se apropie cu paşi repezi iar deserturile sunt nelipsite de pe masa românilor, vă propunem o reţetă de prăjitură de casă delicioasă.
INGREDIENTE
Pentru blatul maro
150 g ciocolată neagră, ruptă în bucăți
50 g unt
50 g zahăr brun
1 ou
40 g făină
Pentru blatul alb
120 g unt
100 g zahăr tos
2 ouă
120 g făină
1 linguriță praf de copt
50 ml lapte
Pentru ornat
Opțional poți orna cu ciocolată topită.
MOD DE PREPARARE
Cu cantitățile acestea de ingrediente poți coace prăjitura în tava de chec, dar dacă le dublezi, poți face fie două checuri, fie o tavă de prăjitură în două culori.
Tapetează tava de prăjitură cu hârtie de copt și încălzește cuptorul la 180 de grade.
Pentru blatul maro trebuie să topești ciocolata și untul pe foc mic, apoi amesteci și zahărul până se topește complet. Toarnă într-un castron unde ai bătut oul cu făina și omogenizează. Toarnă aluatul în tava de prăjitură și dă la cuptor pentru nu mai mult de 15 minute.
Pentru blatul alb trebuie mai întâi să bați untul cu zahăr până prinde o consistență cremoasă. Adaugă ouăle pe rând și bate bine după fiecare. Incorporează și făina cu praful de copt, apoi adaugă și laptele amestecând încontinuu. Toarnă aluatul alb peste cel maro din tavă și dă tava la cuptor la 160 de grade pentru 25-30 de minute.
La final poți face testul scobitorii pentru blatul alb.
Sursa: avantaje.ro