Utile

Prăjituri de casă pentru Crăciun: Cub de zăpadă

Prăjituri de casă pentru Crăciun: Cub de zăpadă

Pentru că sărbătoarea Crăciunului se apropie cu paşi repezi iar deserturile sunt nelipsite de pe masa românilor, vă propunem o reţetă de prăjitură de casă delicioasă.

Ingrediente:

 

    1 plic frişcă

    3 linguri unt

    1 ceaşcă rom

    200 g ornamente cu gust de ciocolată

    200 g fructe confiate

    250 g stafide

    500 g biscuiţi tari

    1 cană lapte

Mod de preparare:

  1. Stafidele se înmoaie în rom un sfert de oră. Fructele confiate se taie cubuleţe mici şi se amestecă cu stafidele şi ornamentele cu gust de ciocolată.
  2. Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Untul se freacă bine cu o lingură, să se înmoaie, şi se amestecă cu biscuiţii mărunţiţi. Se adaugă stafidele, fructele şi bomboanele şi se încorporează în crema de biscuiţi. Se pune compoziţia într-o tavă pătrată pentru prăjituri şi se presează bine pentru a lua forma tăvii.
  3. Se prepară frişca cu lapte, conform instrucţiunilor de pe plic. Tortul se îmbracă într-un strat gros de frişcă. Cu o coadă de lingură se fac moţurile de frişcă. Se lasă cel puţin o oră la frigider să se întărească.

Sursa: unica.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*