Pentru că sărbătoarea Crăciunului se apropie cu paşi repezi iar deserturile sunt nelipsite de pe masa românilor, vă propunem o reţetă de prăjitură de casă delicioasă.
Ingrediente:
1 plic frişcă
3 linguri unt
1 ceaşcă rom
200 g ornamente cu gust de ciocolată
200 g fructe confiate
250 g stafide
500 g biscuiţi tari
1 cană lapte
Mod de preparare:
- Stafidele se înmoaie în rom un sfert de oră. Fructele confiate se taie cubuleţe mici şi se amestecă cu stafidele şi ornamentele cu gust de ciocolată.
- Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Untul se freacă bine cu o lingură, să se înmoaie, şi se amestecă cu biscuiţii mărunţiţi. Se adaugă stafidele, fructele şi bomboanele şi se încorporează în crema de biscuiţi. Se pune compoziţia într-o tavă pătrată pentru prăjituri şi se presează bine pentru a lua forma tăvii.
- Se prepară frişca cu lapte, conform instrucţiunilor de pe plic. Tortul se îmbracă într-un strat gros de frişcă. Cu o coadă de lingură se fac moţurile de frişcă. Se lasă cel puţin o oră la frigider să se întărească.
Sursa: unica.ro