Sănătate

La Buziaș va fi amenajat un Centru de vaccinare anti-coronavirus

La Buziaș va fi amenajat un Centru de vaccinare anti-coronavirus

În orașul Buziaș va funcționa un centru de vaccinare împotriva virusului SARS CoV-2. Acest lucru a fost deja stabilit de autoritățile naționale și cele județene. Locația acestui centru este spitalul orășenesc. Aici urmează să se amenajeze circuitele de intrare și ieșire, săli de așteptare și saloane în care se va face vaccinarea de către medici.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat recent că primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, cu care vor fi vaccinate 5.000 de persoane, vor ajunge în țară în perioada dintre Crăciun şi Revelion, iar ele vor fi distribuite personalului medical care lucrează în secţiile de boli infecţioase.

Vaccinarea se va face în primă fază în spitale, apoi în centre. La nivelul județului Timiș sunt stabilite 32 de centre de vaccinare, dintre care unul este la Buziaș.

Vaccinul nu se va face la cabinetul medicilor de familie, ci în centrele de vaccinare, medicii de familie urmând a fi implicaţi în imunizarea populaţiei generale.

Ministrul a mai precizat că cei care „trec prin boală” nu se pot vaccina, însă imunizarea se va putea face şi la cei care au avut COVID-19.

Vaccinul se va face gratuit, nu este obligatoriu, iar oamenii se vor putea înscrie pe o platformă online, dacă vor dori imunizarea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*