ELECTORAL

Un român obișnuit (P)

Un român obișnuit (P)

Sunt un român obișnuit.

Nu m-am născut într-o familie influentă sau bogată. Bunicii, în schimb, mi-au oferit o copilărie fericită. În fiecare vacanță simțeam sub talpă iarba crudă și roua curată a dimineții iar duminicile aduceau mirosul de plăcinte calde, scoase proaspăt din cuptor. Am fost înconjurat de oameni cu suflet mare și prieteni pe care și astăzi mă pot baza. M-am școlit aproape de Timișoara, îndrumat de mama, o profesoară iubită și respectată de sute, poate mii de elevi. Tata, în schimb, mi-a oferit lecția curajului. Împreună cu studenții și muncitorii sătui de ciuma roșie, el a participat la Revoluția din 1989 care a dat jos clanul Ceaușescu.

Mă numesc Mihai Neamțu și sunt de profesie dascăl și mic antreprenor. Adolescent fiind, am schimbat sapa cu stiloul și am înțeles că viața mă poate aduce departe. Foarte departe. La optsprezece ani am avut șansa să plec pentru prima oară în Anglia, pentru ca, zece ani mai târziu, să-mi iau doctoratul cinstit, la King’s College Londra. Am înțeles atunci că toți românii harnici pot să reușească prin forțele proprii, fără nicio pilă sau relație. Ca să câștig un ban în plus, am muncit într-o fabrică și-am publicat cărți despre valorile civilizației creștine. Nu sunt, așadar, un politician de carieră.

După 30 ani de hoție, prostie și amatorism, fiecare zi e tot mai grea pentru oamenii normali, ca mine și ca tine. Bursele elevilor premianți sunt mici, dar pensiile nesimțite rămân aceleași. Ani la rândul, Parlamentul a fost populat cu impostori, incompetenți și oameni certați cu legea.

Merităm mai mult. O generație de lideri curajoși. Voci respectate. Oameni credincioși pentru care patria este poporul, iar nu tagma jefuitorilor.

Iată de ce candidez astăzi și vreau să te reprezint. Ei dețin banii, dar noi avem votul. Românii au nevoie de o țară modernă, brăzdată de autostrăzi, școli cu elevi bine pregătiți, spitale moderne, păduri înverzite, locuri de muncă bine plătite, viață culturală, spiritualitate și mândrie națională.

Pe toate acestea le putem face aici și acum. Vino, în mișcarea pentru noua Românie. Luptă și tu pentru valorile creștin-democrate care au făcut din Europa un continent liber, prosper și puternic.

E timpul să recunoaștem că nu toți politicienii sunt la fel. E timpul mișcării, e ora schimbării.

Comandat de: Partidul Mișcarea Populară, filiala Timiș

Executat de: MUȘAT OANA PFA

Cod Mandatar Financiar: 11200012.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*