Administrație

Stadiul lucrărilor de lărgire la patru benzi a drumului Timișoara – Moșnița Nouă

Stadiul lucrărilor de lărgire la patru benzi a drumului Timișoara – Moșnița Nouă

Vești bune de pe șantierul de extindere la patru benzi a drumului Timisoara- Moșnița Nouă. Lucrarea se află în grafic, iar dacă vremea o va permite, până la intrarea în iarnă, constructorul își propune să toarne stratul de binder, pe lățimea a patru benzi, pe aproape întreg sectorul de drum aflat în modernizare.

Alin Nica, președintele Consiliului Judetean Timis a fost vineri pe santier pentru a verifica stadiul lucrărilor și a preveni eventuale întârzieri. Dincolo de diferite situații privind asistența tehnică, cărora li se va găsi rezolvare în următoarele săptămâni, șantierul se desfășoară în condiții normale și va fi finalizat după ieșirea din iarnă.

Trotuarul și pistele de biciclete au fost executate în proporție de 40%, rigolele de scurgere a apelor, 50%, asfaltul (stratul de legătură), 40%. În ceea ce privește umplutura cu piatră spartă, procedura este efectuată în proporție de 80%.“Am vizitat șantierul deoarece știu cât de importantă este acest proiect pentru mobilitatea și confortul cetățenilor. Vor fi realizate cinci sensuri giratorii, piste de biciclete, trotuare și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului, dar și iluminat public pe întreg traseul. De asemenea, lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun. Cred că deciziile strategice pentru județ sunt cheia dezvoltării dar prezența pe teren transmite un mesaj puternic de mobilizare în direcția respectării datelor de finalizare și a termenilor contractuali”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Investiția aparține Consiliului Județean Timiș și se ridică la 31 milioane lei, cu tot cu TVA. Drumul este modernizat și lărgit pe o lungime de 4,1 km. Fondurile necesare sunt asigurate din bugetul Consiliului, cât și prin PNDL.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*