Politic

Deputatul Marian Cucșa reclamă că s-au cumpărat tablete de 12 milioane de euro pentru alegeri în plină pandemie

Deputatul Marian Cucșa reclamă că s-au cumpărat tablete de 12 milioane de euro pentru alegeri în plină pandemie

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, parlamentarul Partidului Republican este revoltat că s-au achiziționat din bani publici tablete Samsung în valoare de 12 milioane de euro pentru alegerile locale și parlamentare, în plină pandemie.

„Credeți că este posibil așa ceva? Se pare că da! În video-ul de mai jos avem o tabletă nouă (Samsung Galaxy Tab S6), cumpărată pentru alegerile locale și parlamentare. Prețul acestei tablete este de aproximativ 3.000 lei. La un calcul matematic simplu, avem aproape 20.000 de secții de votare în țară și diaspora, iar achiziționarea unor asemenea tablete însumează peste 12 milioane de euro în plină pandemie, în plină criză sanitară”, a transmis Marian Cucșa.

Deputatul Partidului Republican este de părere că ce grav, trist, îspăimântător și revoltător e faptul că elevii nevoiași nu vor avea ocazia nici să învețe măcar să înmulțească cifre cu patru zecimale pentru că nu au tablete și internet să facă școală online, iar mulți copii nu au curent electric acasă și prin urmare lipsesc de la orele de matematică.

„Cu această sumă se puteau achiziționa câteva mii sau se puteau închiria zeci sau chiar sute de mii de dispozitive medicale de oxigen pentru bolnavii de Covid care suferă de insuficiență respiratorie, salvând astfel viețile a mii de români care, unii dintre ei nu mai sunt printre noi tocmai pentru că nu au avut un loc la ATI! Voi face solicitare oficială către autoritățile decidente responsabile de această achiziție publică pentru a pune la dispoziția cetățenilor aceste date, să vedem exact cât contăm noi pentru ei, în plină pandemie! Să vedem ce cântărește mai mult pentru ei, sănătatea românilor, educația românilor sau doar votul nostru?! De fapt, oricum este o întrebare retorică pentru că DACĂ ar fi contat sănătatea, aceste alegeri se amânau!”, a mai transmis Cucșa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*