Sănătate

Confort sporit pentru pacienții OncoHelp

Confort sporit pentru pacienții OncoHelp

Preocuparea constantă a Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp pentru creșterea calității serviciilor medicale oferite pacienților bolnavi de cancer se reflectă inclusiv în finalizarea unui proiect început în anul 2019.

Proiectul, demarat odată cu înscrierea în cursa Timotion 2019, viza schimbarea mobilierului din spital (paturi și noptiere). Astfel, în toamna anului 2019 s-a realizat înlocuirea a 54 de seturi de mobilier, achiziția efectuându-se cu sumele donate de participanții la cursa Timotion 2019, dar și cu fondurile proprii ale Asociației OncoHelp.

Sfârșitul anului 2020 este marcat de finalizarea proiectului – prin achiziționarea din fonduri proprii, a 120 de paturi electrice (cu mai multe funcții) și 48 de noptiere, printr-o investiție de 230.000 lei. În consecință, toate paturile alocate spitalizării continue din secțiile de oncologie medicală, hematologie, radioterapie și îngrijiri paliative ale Centului de Oncologie OncoHelp sunt noi și echipate cu saltele cu protecție impermeabilă. O parte din această investiție (48 de paturi + noptiere) va fi direcționată utilării noii clădiri a Centrului de Oncologie OncoHelp, clădire care pune la dispoziția bolnavilor de cancer – în mod gratuit – locuri de cazare în spații dotate cu 2 sau 3 paturi și baie proprie.

Fiind o organizație non-profit și bazându-se pe sprijinul comunitații, Asociația OncoHelp înțelege să vadă dincolo de nevoile sale și să vină în sprijinul altor instituții care au nevoie de ajutor. Astfel, o parte din mobilierul înlocuit în cadrul Centului de Oncologie OncoHelp și aflat într-o stare bună de funcționare, a fost donat către două spitale: Spitalul Orășenesc Deta și Spitalul „Dr. Karl Diel’’ din Jimbolia.

„Îngrijirea sănătății pacienților bolnavi de cancer realizată în cele mai bune condiții, reprezintă un scop fundamental al întregii echipe a Asociației OncoHelp, ce ne ghidează în activitatea noastră zilnică, dar și în proiectele de viitor. De aceea suntem bucuroși că am reușit înlocuirea mobilierului din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp și totodată că putem să ne onorăm promisiunea de a oferi în mod gratuit 48 de locuri de cazare pacienților din alte localități, pacienți care se află în curs de radioterapie”, a declarat dr. Valeriu Borugă, manager general al Asociației OncoHelp.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*