Administrație

Se caută soluții pentru construirea unei piste de biciclete în Dumbrăvița

Se caută soluții pentru construirea unei piste de biciclete în Dumbrăvița

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a solicitat identificarea de soluții pentru construirea unei piste de biciclete în Dumbrăvița, de-a lungul drumului județean.

Acesta a efectuat astăzi o vizită pe unul dintre cele mai importante șantiere ale Consiliului Județean, lărgirea la patru benzi a DJ 691, Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata – A1. Președintele CJ a verificat la fața locului stadiul lucrărilor, dificultățile cu care se confruntă constructorul, pentru a identifica cele mai bune măsuri de intervenție.

Alin Nica a abordat și problema lipsei din proiect a unei piste de biciclete pe raza comunei Dumbrăvița. Acesta a dat în lucru aparatului de specialitate găsirea unei soluții, insistând asupra creării unei legături fără întrerupere între Timișoara și Giarmata.

Șoseaua va fi modernizată și lărgită pe o distanță totală de 10 km. Sunt prevăzute și 12 stații de transport public. Momentan, se lucrează pe tronsonul Centură – nod rutier A1. Pe acest segment este cuprinsă deja în proiect și o pistă de biciclete, cu două benzi de câte 1 metru fiecare, și se va monta parapet median de separare a benzilor de circulație, pentru mai multă siguranță rutieră. În locul intersecțiilor semaforizate vom avea mini-girații și sensuri giratorii, pentru creșterea fluenței traficului. Conform constructorului, pe sectorul Timișoara – Dumbrăvița – Centură se va intra de la 1 ianuarie 2021.

Valoarea proiectului se ridică la peste 80 de milioane de lei. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, de la bugetul național, dar și din fondurile Consiliului Județean, în cazul instituției noastre fiind vorba de o contribuție de 2%.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*