Social

Șapte proiecte depuse de ONG-uri din terioriul GAL Timișul de Centru care contribuie la dezvoltarea cultural sportivă

Șapte proiecte depuse de ONG-uri din terioriul GAL Timișul de Centru care contribuie la dezvoltarea cultural sportivă

Comitetul de selecție al GAL Timișul de Centru a selectat proiecte pentru promovarea activităților sportive, culturale și locale, precum și sprijinirea capacității administrative a societății civile, în valoare de 155.793 euro.

Șapte proiecte depuse de ONG-uri din terioriul GAL Timișul de Centru care contribuie la dezvoltarea cultural sportivă a teritoriului acoperit de GAL Timișul de Centru, astfel:

Asociația Sportivă Progresul 1906 Ciacova – achiziția de echipamente necesare desfășurării antrenamentelor și participării la diferite competiții sportive, pentru a putea promova fotbalul în rândul tinerilor și promovarea prin sport, în cadrul competitilor sportive a principiilor protecției mediului și reciclării, crescând astfel gradul de conștientizare în rândul populației asupra factorilor care influențează climatul și mediul înconjurător.

Asociația Timișoara Parachute Club Sportiv, Sânmihaiu Român- dezvoltarea în mod profesionist a unui club de parașutism cu asigurarea principiilor dezvoltării durabile și adaptarea la cerințele de competitivitate prin dotarea cu echipamente specifice realizării de salturi cu parașuta tandem.

Asociația pentru Sport Moșnița Nouă – achiziția a unui microbuz 7+1 locuri în vederea facilitării transportului participanților minori la locurile de desfășurare a activităților sportive (antrenamente, competiții, activități de natură sportivă la nivel amator, etc). Necesitatea reiese din imposibilitatea părinților de a le asigura minorilor transportul necesar către activitățile întreprinse prin cadrul asociației.

Societatea Internațională de studii Muzicale, Artensate –  proiectul urmărește acoperirea nevoilor de formare și dezvoltare culturală a copiilor și a tinerilor din mediul rural și în întâmpinarea nevoilor publicului consumator de cultură. Cursurile organizate în cadrul proiectului Artensate vor oferi posibilitatea interacțiunii profesionale a beneficiarilor din grupul țintă cu cadre didactice specializate, care vor contribui la lărgirea orizontului de cunoaștere a valorilor culturale autentice, că plus valoare exprimată în spectacolele destinate publicului din mediul rural.

Asociația Dan Ceplinschi, Bucuria Dansului – proiectul urmărește acoperirea nevoilor de formare și dezvoltare culturală a copiilor și a tinerilor din mediul rural și în întâmpinarea nevoilor publicului consumator de cultură. Cursurile organizate în cadrul proiectului ”Bucuria Dansului” vor oferi posibilitatea interacțiunii profesionale a beneficiarilor din grupul țintă cu cadre didactice specializate, care vor contribui la lărgirea orizontului de cunoaștere a valorilor culturale autentice, că plus valoare exprimată în spectacolele destinate publicului din mediul rural.

Asociația Artefact Banat, Istorie și Cultură în Satele Bănățene – propune promovarea localităților din pustă bănățeană prin crearea unei platforme online . În cadrul platformei sunt promovate în special : situri arheologice, monumente istorice , etnia și folclorul local, turismul cultural etc.

Denumire solicitant – Filiala Județeană Timiș a Comunelor din România-punct de lucru Mosnita Nouă. Proiectul vizează achiziția de echipamente IT, dorindu-se înlocuirea parțială a echipamentelor existente, care sunt uzate moral și fizic pentru care , nu se justifică reparația deoarece costul este similar sau chiar mai mare cu cel al unui echipament nou, superior din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și funcționale.Se dorește dotarea corespunzătoare a filialei precum și creșterea fiabilității și siguranței în exploatarea sistemului informaticsi serviciilor oferite de Filiala Județeană Timiș a Comunelor din România-punct de lucru Mosnita Nouă.

Proiectetele selectate la finanțare abordează problemele sociale şi culturale ale comunităţii oferind posibilitatea populaţiei locale să dezvolte noi tradiţii şi obiceiuri sau să le promoveze eficient pe cele existente raportat la tehnologiile prezente şi la membrii tineri ai comunităţii și contribuie la dezvoltarea cooperării culturale/sportive între operatorii culturali/sportivi din teritoriu GAL Timișul de Centru”, a declarat Alexandru Iovescu, managerul GAL Timișul de Centru.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*