Eveniment

Mascații au descins la grupări specializate în trafic de migranți și trafic de minori

Mascații au descins la grupări specializate în trafic de migranți și trafic de minori

În această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, efectuează 16 percheziții, în județele Timiș, Arad, Hunedoara și în municipiul București, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de migranți și trafic de minori.

De asemenea, astăzi, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, au fost depistați în flagrant delict, în localitatea Jena, județul Timiș, în timp ce ar fi transportat migranți din județul Mehedinți.

Activitățile sunt desfășurate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 16 persoane bănuite de trafic de migranți, constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de minori.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în judeţele Timiş și Arad, un grup infracțional organizat ar fi acționat pe linia traficului de migranți.

În fapt, din probatoriul administrat a rezultat că, începând cu luna februarie 2020, grupul infracțional organizat ar fi racolat migranți, respectiv cetățeni care doresc să părăsească țările de origine, pe care i-ar fi transportat ilegal prin România către state din nord – vestul Europei.

Membrii grupării care acționează pe teritoriul României ar face parte dintr-o grupare infracțională internațională organizată pe teritoriul mai multor țări aflate pe traseul migraționist, respectiv Siria – Irak  – Turcia – Bulgaria – Serbia – România – Ungaria – state din spaţiul Schengen (Austria, Germania).

Grupul infracțional ar fi racolat migranți din țările de origine (Irak, Siria, Turcia etc.) și i-ar fi trecut ilegal frontiera de stat a Serbiei sau a Bulgariei cu România.

În România, migranții ar fi fost preluați din apropierea graniței cu Serbia și ar fi fost transportați cu ajutorul unor autocamioane sau alte autovehicule până la granița cu Ungaria, unde fie treceau fraudulos frontiera de stat pe jos, fiind așteptați pe teritoriul Ungariei de către membrii grupării, fie ar fi fost trecuți frontiera de stat în autocamioane.

Ulterior, aceștia ar fi fost preluați din apropierea frontierei cu Ungaria și transportați până în tările de destinație – Austria, Germania.

Migranții sau familiile acestora, aflate deja în țări din vestul Europei, ar fi plătit membrilor grupării între 1.500 și 5.000 de euro.

14 persoane vor fi conduse la audieri.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile beneficiază de sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș,

Acțiunea a fost făcută în colaborare cu Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Timișoara și Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Oradea – S.C.M.I.I.T. Arad.

La acțiune au participat și jandarmi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*